2017-05-19 14:48:20
Φωτογραφία για Ο ΕΔΟΕΑΠ χάνεται και κάποιοι … Τσαλαπατ(η)ζονται
Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσαλαπάτης αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και επικεφαλής της παράταξης της μιας έδρας, της ΚΕΔ, επιδίδεται συστηματικά στο σπορ της κατασυκοφάντησης των πάντων φαντασιωνόμενος γεγονότα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό του και προβλέποντας εξελίξεις που ουδέποτε προκύπτουν με σκοπό να παραπληροφορήσει τους δημοσιογράφους. Ειδικά στον ΕΔΟΕΑΠ χρησιμοποιεί τον αξιόλογο κατά τα άλλα συνάδελφο Κώστα Ντελέζο ο οποίος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την τακτική του συνδικαλιστικού παραλογισμού.

Όλα αυτά ειλικρινά δεν μας ενοχλούν καθόλου στην καθημερινότητα καθώς έχουμε συνηθίσει να προσπερνάμε τη γραφικότητα. Αντιλαμβανόμαστε μάλιστα τη συνδικαλιστική πρεμούρα του κ. Τσαλαπάτη να δικαιολογήσει την ύπαρξή του εν όψει των εκλογών της ΕΣΗΕΑ και την προσπάθειά του να κρύψει τα «κατορθώματά» του στην τελευταία διετία αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ανακοινώσεις που εκδίδει η ΚΕΔ με ρυθμούς συνδικαλιστικής διάρροιας είναι αλήθεια ότι μας προκαλούν οίκτο και ενίοτε μας διασκεδάζουν. Όταν όμως ο κ. Τσαλαπάτης αναφέρεται στον ΕΔΟΕΑΠ και επειδή το Ταμείο μας δεν προσφέρεται για διασκέδαση, οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους  μας για τα πραγματικά περιστατικά αλλά και αυτά που έχει υποστεί ο Οργανισμός από τον κ. Τσαλαπάτη και τους ομοίους του.


Πρώτον ο κ. Τσαλαπάτης και οι όμοιοί του πιπιλίζουν επί δύο και πλέον χρόνια την καραμέλα του Επαγγελματικού Ταμείου. Φαντασιώνονται δηλαδή ότι οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΠΗΕΘ  και της ΠΟΕΣΥ που είναι όλοι τους συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην τριμερή διαπραγμάτευση και έχουν σκοπό να συμφωνήσουν να πεταχτούν οι ίδιοι έξω από το Ταμείο και να περικοπούν οι παροχές που απολαμβάνουν.  Να γίνουν δηλαδή αυτόχειρες.

Δεύτερον, μιλούν για εισφορές ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ η οποία πράγματι ήταν πρόταση του κυρίου Κυριακόπουλου την οποία όμως απέσυρε στην προτελευταία τριμερή (υπάρχουν και πρακτικά άλλωστε) όταν ο Νίκος Καρούτζος έθεσε το θέμα της μείωσης των καθαρών απολαβών των δημοσιογράφων.

Τρίτον ο Κώστας Ντελέζος αντί να καταθέσει εισήγηση και παρατηρήσεις όπως είχε δεσμευτεί στην προτελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στην πρόταση για να ασφαλίζονται τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ με δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αποκλειστικά στον Οργανισμό (η επεξεργασία έγινε από συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας με τον κ. Παναγιώτη Νεστορίδη με σύμφωνη γνώμη του Προέδρου)  ήλθε στην τελευταία συνεδρίαση και κατέθεσε μια παραληρηματική επιστολή ανάλογη της σημερινής ανακοίνωσης της ΚΕΔ. Η επιστολή καταλήγει ότι αναφορικά με την πρόταση « για την επέκταση της ασφάλισης σε άτομα χωρίς να εγγεγραμμένα στις δημοσιογραφικές Ενώσεις, θεωρούμε ότι αυτό συνδέεται με τη διαπίστωση πληθώρας ετεροεπαγγελματιών και την άρνησης εκκαθάρισης του ασφαλιστικού μητρώου». Και μόνο η αναφορά αυτή, πέραν της έλλειψης πρότασης, δείχνει ότι ο κ. Ντελέζος δεν είχε καταλάβει ή το χειρότερο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η πρόταση αναφερόταν στα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και φυσικά της ΕΣΗΕΑ   που σήμερα αν δεν είναι μισθωτοί με την πρακτική της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ στην οποία μετέχει ο κ. Τσαλαπάτης εξοβελίζονται στον ΕΟΠΥΥ.  Μάλλον τα μπέρδεψε με την πρόταση που κατέθεσε η κα Χριστοδουλίδου, να ασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι στα ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις θέσεις των εργοδοτών. Τελικά το ΔΣ αποφάσισε να στείλει την πρώτη πρόταση στην ΕΣΗΕΑ που προβλέπει την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων και διοικητικών που εργάζονται με μπλοκάκι, στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στον ΕΟΠΥΥ όπως θέλει ο κ. Τσαλαπάτης και οι όμοιοί του.

Τέταρτον,  ο ταλαντούχος κ. Τσαλαπάτης έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη αναφορικά με μυστική συνάντηση με τον κ. Κυριακόπουλο Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών. Ξέχασε όμως να αναφέρει  ότι στη συνάντηση παρίστατο και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κ. Σταμάτης Νικολόπουλος (είχε πάρει άραγε την άδεια του κ. Τσαλαπάτη με τον οποίο είναι εταίροι στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ;) . Η συνάντηση αυτή έγινε καθώς στην προηγούμενη τριμερή ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τον ΕΔΟΕΑΠ και το αίτημα του έγινε ομόφωνα αποδεκτό. Στην τριμερή ήταν παρών και ο κ. Τσαλαπάτης ο οποίος ξέχασε προφανώς να αντιδράσει τότε και το θυμήθηκε τώρα.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να προκαλούν σε κάποιους θυμηδία για την κατάντια ορισμένων που εκπροσωπούν τον κλάδο. Δεν προκαλεί όμως θυμηθία το γεγονός ότι ο κ. Τσαλαπάτης και οι εταίροι του στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έχουν διαπράξει μεταξύ άλλων τα εξής καταπληκτικά:

Ζήτησαν να πληρωθεί η κατανομή των εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ προς την ΕΣΗΕΑ ενώ γνώριζαν το πρόβλημα ρευστότητας του Οργανισμού. Προτιμούσαν δηλαδή να μην πληρώνονται φάρμακα και συντάξεις προκειμένου να λάβει χρήματα η ΕΣΗΕΑ η οποία έχει αποθεματικό 15 εκ Ευρώ

Κρατούσαν επί τρεις και πλέον μήνες την εντολή για αναλογιστική μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ στα συρτάρια της ΕΣΗΕΑ παρ ότι η ΕΣΗΕΑ είχε αναλάβει άμεσα να προχωρήσει τη διαδικασία.

Επί αρκετούς μήνες έλεγαν ότι δεν συζητούν με τους εργοδότες και πήγαιναν στις τριμερείς απλά για βόλτα και επίδειξη συνδικαλιστικού εκτοπίσματος,  ενώ το Υπουργείο Εργασίας από την αρχή έχει καταστήσει ότι για να νομοθετήσει πρέπει να υπάρξει συμφωνία εργαζομένων εργοδοτών.

Υπονομεύουν την ένταξη των συναδέλφων με δελτία παροχής στον ΕΔΟΕΑΠ.

Έστειλαν επιστολή στον ΕΔΟΕΑΠ ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να μην λάβει το δάνειο των 10 εκ Ευρώ και άρα να μην μπορεί να πληρώσει φάρμακα, νοσοκομεία, συντάξεις και γενικότερα παροχές. Όταν τους προτάθηκε από την Άντζυ Σταθάτου να δώσουν άτοκο δάνειο 5 εκ Ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ τα οποία σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από παλαιότερες καταβολές του ΕΔΟΕΑΠ απλά … εξαφανίστηκαν. Κατέθεσαν μια εξαιρετικά αποτελεσματική πρόταση: Να πάνε στο Υπουργείο και να βρουν τον κ. Πετρόπουλο να τους δώσει λεφτά από τα κλεμμένα αποθεματικά του ΕΤΑΠ. ( Ακόμα πηγαίνουν στον Πετρόπουλο).

Κι όμως αυτοί οι κύριοι έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις με μοναδικό τους σκοπό την παραπληροφόρηση . Είναι σαφές ότι όλα γίνονται λόγω των επικείμενων εκλογών στην ΕΣΗΕΑ λες και οι δημοσιογράφοι είναι αγράμματα πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Είμαστε σίγουροι πως οι δημοσιογράφοι θα απαντήσουν και τους ομοίους του με την ψήφο τους, στέλνοντάς τους εκεί που τους αρμόζει. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ένα πνευματικό σωματείο όπως η ΕΣΗΕΑ δεν αξίζει τέτοιας εκπροσώπησης.

Νίκος Καρούτζος

Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Άντζυ Σταθάτου

ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ