2017-05-19 19:31:29
Φωτογραφία για Ξεκλείδωσαν οι δυνατότητες του NFC στα iphone και η επιτυχία έχει όνομα Ελληνικό
Η Apple κρατά καλά κλειδωμένες τις δυνατότητες του NFC στο λειτουργικό της για λόγους ασφαλείας αλλά και για πολλούς άλλους αφού το χρησιμοποιεί κυρίως για τις αγορές ApplePay.

Σε αντίθεση με το λειτουργικό των antroid όπου οι προγραμματιστές μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να έχουν πρόσβαση εφαρμογές με πολλές λειτουργίες.

Όμως ο Έλληνας Ηλίας Λιμναίος γνωστός στο χώρο του jailbreak είναι ο πρώτος που κατάφερε να πάρει πρόσβαση στο NFC ενός iphone και ανέβασε και το σχετικό video.

Στο video διακρίνουμε πως με την χρησιμοποίηση της κάμερας μπορεί το iphone να διαβάσει διαφορα αντικείμενα  και να εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη σε μορφή ειδοποιήσεων για αυτά τα αντικείμενα.

Έτσι μπορεί κάποιος να προσαρμόσει λειτουργίες όπως για παράδειγμα αν διαβάσει τον κωδικό ενός ρουτερ να συνδεθεί αυτόματα, η διαβάζοντας ένα τίτλο τραγουδιού να μας προβάλει το τραγούδι στο YouTube και πολλές άλλες χρήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμναίου και αν και βρίσκετε στο στάδιο των δοκιμών θα δώσει στους χρήστες δυνατότητες που μόνο στα Android υπάρχουν προς το παρόν.
argonaytis-iphone
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ