2017-05-20 20:47:53
Φωτογραφία για Ίδρυμα Μπούμπουρα - Βοηθάει καθημερινά και αθόρυβα οικογένειες που έχουν ανάγκη
Η κοινωφελής οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα» ασχολείται με την παροχή βοήθειας στους τομείς της φιλανθρωπικής και κοινωφελούς δραστηριότητας (εκπαίδευση, προστασία υγείας, οικολογία, κοινωνική προστασία, πολιτισμός και τέχνη, επιστήμη και αθλητισμός κ.α.), καθώς και την ανάπτυξη και υποστήριξη αυτών των τομέων προς το δημόσιο συμφέρον.

Μεταξύ των σκοπών του Ιδρύματος είναι η ανάπτυξη των περιφερειακών προγραμμάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η αναζήτηση και η ανάπτυξη ταλαντούχας νεολαίας, η συμβολή στην κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, των αναπήρων κι αλ., οι οποίοι έχουν ανάγκη στην περιποίηση, η ανάπτυξη και η διαμονή του ελληνικού πολιτισμού στην Ουκρανία, η προστασία και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, των μνημείων ιστορίας και πολιτισμού, και πολλά άλλα.

Αποστολή του Ιδρύματος

Ενίσχυση των έλληνο-ουκρανικών σχέσεων, διατήρηση και αύξηση δημοτικότητας της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία, αύξηση αριθμού σχολείων και πανεπιστημίων, στα οποία διδάσκεται ελληνική γλώσσα, αύξηση δημοτικότητας διδασκαλίας της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, πραγματοποίηση κατασκευαστικών σχεδίων με σκοπό συνέχισης δραστηριοτήτων των μεγάλων πατριωτών της Ελλάδος και διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς τους.


Λαμβάνοντας υπ’ όψιν, ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο φυσικό αγαθό για έναν άνθρωπο, ένα από τα βασικότερα έργα του Ιδρύματος είναι η βοήθεια σε πρόσωπα, τα οποία έχουν προβλήματα υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Παντελής Μπούμπουρας

Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που διαθέτει μαζί τόλμη και σύνεση, που πατάει καλά στη γη ενώ οραματίζεται το μέλλον. Πνεύμα ανήσυχο και ανεξάρτητο, καρτερικός στις δυσκολίες και νηφάλιος στις επιτυχίες, έχτισε σιγά αλλά σταθερά έναν όμιλο δυναμικών επιχειρήσεων που προσβλέπουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στο μέλλον. Η επαγγελματική και κοινωνική άνοδος δεν εθόλωσαν όμως ποτέ τη ματιά ούτε αλλοίωσαν τον χαρακτήρα του.

Παρά την μεγάλη επιτυχία και την κοινωνική καταξίωση, κατέχοντας τον τίτλο του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδος στην Κριμαία, αξίωμα το οποίο είδε περισσότερο  σαν υποχρέωση παρά σαν προνόμιο και δικαίωμα, παρέμεινε πάντα απλός και ανεπιτήδευτος, ένας θερμός πατριώτης  που μοιράζει το ενδιαφέρον του και ικανό μέρος του πλούτου που δημιούργησε ανάμεσα στις δυο του πατρίδες, χορηγώντας απλόχερα πολλές και ποικίλες δράσεις για τον Ουκρανικό Ελληνισμό και την περαιτέρω προσέγγιση μεταξύ των φίλων λαών της Ουκρανίας και της Ελλάδας.

Η σταδιοδρομία του

Γεννήθηκε το 1955 στο νησί του βόρειου Αιγαίου Λήμνος, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Το 1970 εγκαθίσταται στην Αθήνα, η οποία, την εποχή εκείνη, γνωρίζει μια τεράστια οικοδομική δραστηριότητα. Στον ταχέως αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο, ο νεαρός νησιώτης διαβλέπει αμέσως και το δικό του μέλλον. Αρχίζει να εργάζεται σαν απλός οικοδόμος, αποκτώντας τις πρώτες του εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα περατώνει τις εγκύκλιες σπουδές και στη συνέχεια φοιτά σε Ανώτερη Τεχνική Σχολή απ’ όπου παίρνει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου.

Το 1981, έχοντας πλέον τα τυπικά προσόντα και διαπνεόμενος από την αντίληψη, ότι το κλειδί της επιτυχίας ευρίσκεται στην ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι στην παροχή εξαρτημένης εργασίας, ιδρύει δική του εταιρεία και αναλαμβάνει την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τόσο σε κατοικίες όσο και, πιο σύνθετων, σε βιομηχανικές μονάδες. Χρόνο με τον χρόνο ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει και μαζί μ’ αυτόν η δύναμη των συνεργείων του, που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 φτάνουν να αριθμούν πάνω από 200 εργαζόμενους.

Την άνοιξη του 1997 αποδέχεται την πρόσκληση μιας εκ των μεγαλυτέρων Ελληνικών Τεχνικών Εταιρειών, της «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ», που δραστηριοποιόταν τότε στην Ουκρανία, να αναλάβει ως γενικός εργολάβος.

Κατά μία σημαδιακή συγκυρία, τα πρώτα έργα που εκτελεί είναι στην Ελληνική πλατεία της Οδησσού, μπροστά στο κτήριο της Φιλικής Εταιρείας, υψηλά σύμβολα και τα δύο των ιστορικών και αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών, που από εκείνη την περίοδο, θα συνδέσουν άρρηκτα και τον ίδιο με την νέα του πατρίδα.

Τους ισχυρούς αυτούς δεσμούς δεν θα σταθεί ικανή να κλονίσει ούτε η μεγάλη αεροπορική τραγωδία του Δεκεμβρίου του 1997, κατά την οποία χάθηκαν άδικα 23 Έλληνες συνεργάτες και φίλοι του στη «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» και άλλοι 50 Ουκρανοί πολίτες. Αντίθετα, θα ατσαλώσει την θέλησή του να προχωρήσει μπροστά δουλεύοντας για όλους, γι’ αυτούς που χάθηκαν και γι’ αυτούς που φοβήθηκαν να επιστρέψουν.

Στα τέλη του 1997, διαβλέποντας με οξυδέρκεια την αναπτυξιακή προοπτική της Ουκρανίας και τις τεράστιες ανάγκες σε σύγχρονα κτήρια κατοικιών, γραφείων και άλλων χρήσεων, ιδρύει, με έδρα την Οδησσό, την τεχνική εταιρεία «GEFEST», η οποία σήμερα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας και συνεχούς ανάπτυξης, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών της Ουκρανίας. Στα σχέδιά της μεταξύ άλλων είναι η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού που ξεπερνάει τα 450.000 τ.μ.

Τα ολοκληρωμένα ήδη ή υπό κατασκευή έργα της στην Οδησσό, Κίεβο, Γιάλτα και Μαριούπολη, στα οποία περιλαμβάνονται κτήρια γραφείων, κατοικιών, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και νοσοκομειακές μονάδες, διακρίνονται για την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και την πρωτότυπη αισθητική τους και έχουν καταστήσει την «GEFEST» συνώνυμο της αξιοπιστίας, του σοβαρού επαγγελματισμού και της καινοτομίας.

Περισσότερα στοιχεία για την Κοινωνική δράση του Ιδρύματος "Μπούμπουρα" θα βρείτε εδώ: boumbouras-foundation.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ