2017-05-22 16:01:19
Φωτογραφία για Προβληματισμοί με τα οικονο­μικά των Στρατιωτικών
Είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» (ΦΕΚ 74Α'/19-05-2017-Ν. 4472/2017), πιο γνωστό ως «4ο μνημόνιο» (και δεύτερο της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), που περιλαμβάνει και το νέο Ειδικό Μισθολό­γιο για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, κατατέθηκε χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους ά­μεσα ενδιαφερομένους. Και δεν εννοούμε, βεβαίως, το υπουργείο Ε­θνικής Αμύνης, γιατί αυτό ακόμα και σήμερα επιμένει ότι, μειώσεις δεν θα γίνουν! Εννοού­με τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικούς. Από αυτούς, λοιπόν, ακούγονται τρεις (τουλάχιστον) προβληματισμοί: 

Πρώτον, στο ότι όλα τα μόνιμα στε­λέχη του «ομαδοποιούνται» σε τέσσερις κατηγορίες προελεύσεως, αν και μεταξύ τους πολλά από τα στελέχη αυτά κάνουν ίδια καθήκοντα που προβλέπονται στον βαθμό τους, αμειβόμενοι ωστόσο διαφορετι­κά.

Δεύτερο, ότι για τους Αρχηγούς προβλέ­πει μισθούς των 4.200 ευρώ (Α/ΓΕΕΘΑ) και 3.800 ευρώ (Αρχηγοί Γεν. Επιτελείων), λέγο­ντας οι χαμηλόβαθμοι «γιατί να ενδιαφερθούν αυτοί για εμάς, που παίρνουμε κάτω από 1.000 ευρώ;».


Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι με το άρθρο 156 του υπόψη νόμου προβλέπεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 περί ανώτατου ορίου αποδοχών, με μόνη εξαίρεση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τα οποία ως ανώτατο μηνιαίο όριο αποδοχών ορίζεται το ποσό των 5.365 ευρώ, από 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τρίτο, το ότι δεν είναι καθό­λου βέβαιο ότι θα συνε­χίσει να υπάρχει το «ε­πίδομα παραμεθορίου» των 100 ευρώ πέραν του ενός έτους, καθώς προβλέπεται ότι, για να συνεχίσει να υφίσταται, θα πρέπει να προηγηθεί ΚΥΑ μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών.

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ-20/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΟΛΟ το Ειδικό Μισθολόγιο (ν.4472/2017) σε δύο (2) ΠΙΝΑΚΕΣ
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ