2017-05-22 18:00:03
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημείωσε ότι ενδεχομένως να συμφωνήσουν στην εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα.

«Προσδοκώ και εργάζομαι για μία συμφωνία σήμερα, η οποία όμως δεν θα είναι η τελική. Έχω πει ότι η τελική, συγκεκριμένη απόφαση για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος» εξήγησε, αναλυτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η ελάφρυνση του χρέους και πώς αυτή θα είναι», προτού αποφασίσει την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Ήρθε η ώρα για το Ταμείο να λάβει μία θετική απόφαση για τη συμμετοχή του» σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Έχουν κάνει αρκετά σαφές τι χρειάζονται για να λάβουν αυτή την απόφαση και πάνω σ’ αυτό σκοπεύουμε να εργαστούμε σήμερα» επεσήμανε, στη συνέχεια.

Ερωτηθείς αν οι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να εγκρίνουν σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μετά και τη νομοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε πως «αν όλα πάνε καλά σήμερα, ναι».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ