2017-05-23 08:17:06
Φωτογραφία για Τζανακόπουλος: Να διασφαλίσουμε ότι ο δρόμος της εξόδου δεν έχει γυρισμό
«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σ΄ ένα σημείο που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε με σταθερά βήματα την ομαλή και οριστική έξοδο της Ελλάδας από την περιπέτεια της κρίσης και να διασφαλίσουμε ότι ο δρόμος της εξόδου, δεν έχει γυρισμό», τόνισε -μιλώντας από το βήμα της τέταρτης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)- ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σε συνδυασμό με την λύση για το χρέος που αναμένουμε να υπάρξει σύντομα, δημιουργείται ένας καθαρός διάδρομος για τη χώρα.

Διαμορφώνονται οι συνθήκες για την έξοδο στις αγορές και την ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», επεσήμανε.

O κ. Τζανακόπουλος συνέκρινε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

«Οι ΗΠΑ, αν και μπήκαν πρώτες στον χορό της κρίσης, εντούτοις κατάφεραν με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις που ενίσχυσαν την ενεργό ζήτηση, να ανακάμψουν σύντομα
. Στον αντίποδα όμως, η Ευρώπη επέλεξε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και της συνεπαγόμενης επιθετικής λιτότητας, ο οποίος παρέτεινε την κρίση και υπονόμευσε την ουσιαστική ανάκαμψη. Σήμερα, όμως, παρά το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και παρά το ότι συνεχίζουν να κυριαρχούν οι φωνές που μας καλούν να συνεχίσουμε τις καταστροφικές επιλογές, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι δυνατό να αλλάξουν. Η Ελλάδα υπήρξε ως γνωστό το βασικό θύμα της κρίσης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη τιμωρητική και πρωτοφανή την περιοριστική πολιτική που αποτέλεσε το βασικό εργαλείο διαχείρισης της κρίσης».

«Η χώρα μας», ανέφερε, «είδε το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 25%, την ανεργία να εκτοξεύεται στο 28-29%, χιλιάδες πολίτες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι εδώ δεν επρόκειτο απλώς για ένα λάθος αλλά για μια συνειδητή τιμωρητική επιλογή».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ