2017-05-24 08:40:04
Φωτογραφία για Καμμένος σε μνημόσυνο Κώστα Ηλιάκη: Βάρβαρος ο στρατός της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, παρέστησαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Σε δήλωσή του μετά το μνημόσυνο για τον Κώστα Ηλιάκη, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Παρακολουθήσατε όλοι σας την απόδοση τιμών στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και των θρησκευτικών αρχών. Είναι σημαντικό να πούμε πως την ίδια ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα , έναν νέο αξιωματικό που άφησε πίσω του μία οικογένεια πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος την ίδια στιγμή η Τουρκία έδειξε τον πραγματικό της εαυτό, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβονται ακόμη και οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου: τη μνήμη ενός ήρωα, ενός πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας
. Αυτό το μήνυμα θέλω να πάει και προς τους φίλους και προς τος εχθρούς και προς τους συμμάχους άλλα και σε όλους εκείνους που κατα καιρούς βρέθηκαν απέναντι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα σέβεται τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο αλλά και την ηθική. Ποτέ η Ελλάδα δεν θα προσέβαλε την μνήμη ενός πολεμιστή ανεξάρτητα αν ήταν εχθρός την ώρα που τον τιμάει η πατρίδα του».

(protothema.gr – mod.mil.gr)
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ