2017-05-24 18:24:48
Φωτογραφία για Μάντσεστερ: Η αστυνομία σίγουρη ότι πρόκειται για δίκτυο τρομοκρατών -Ο Αμπεντί δεν ενήργησε μόνος του  Πηγή: Μάντσεστερ: Η αστυνομία σίγουρη ότι πρόκειται για δίκτυο τρομοκρατών -Ο Αμπεντί δεν ενήργησε μόνος του | iefimerida.gr
Η βρετανική αστυνομία ρίχνει πλέον το βάρος των ερευνών σε ένα δίκτυο προσώπων, καθώς είναι βέβαιη ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που «χτύπησε» στο Μάντσεστερ δεν ενήργησε μόνος του «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάντσεστερ, Ιαν Χόπκινς, όταν ρωτήθηκε για το αν οι αρχές αναζητούν τον άνθρωπο που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό, επιβεβαιώνοντας έτσι την πεποίθηση ότι ο Σαλμάν Αμπεντί είχε συνεργούς.

Σε ερώτηση για το αν η αστυνομία βρήκε ένα «εργοστάσιο» κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, απάντησε: «Κάνουμε εκτεταμένες έρευνες σε όλο το Μάντσεστερ, αλλά δεν θα ήταν συνετό να σχολιάσω τέτοιες λεπτομέρειες των ερευνών».

Τέσσερις συλλήψεις

Μέχρι τώρα, τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ την Τετάρτη έγινε έρευνα σε οικία στο κέντρο του Μάντσεστερ, όπου έγινε και ελεγχόμενη έκρηξη, όπως ανακοίνωσε ο Χόπκινς. Αστυνομικοί κάνουν έρευνα εκεί, ενώ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο.

Αστυνομικός ανάμεσα στα θύματα

Ο Χόπκινς επιβεβαίωσε ακόμη ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και μέλος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθούν έως και πέντε ημέρες για να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα της επίθεσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ