2017-05-26 16:49:40
Φωτογραφία για Είναι ο Παυλόπουλος και ο Πορτοσάλτε ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατίας;
Από τα πρώτα λεπτά της επίθεσης εναντίον του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και δοτού πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου, οι φανατικοί οπαδοί του άρχισαν εν χορώ να πλασάρουν μια συγκεκριμένη και πολύ επικίνδυνη άποψη: ότι όποιος χαρακτήριζε χούντα (ή έστω αντισυνταγματική) την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κατά κάποιο τρόπο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Τη συγκεκριμένη σκέψη, η οποία ακουγόταν με διαφορετικές διατυπώσεις σε κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε να συμπυκνώσει σε ένα tweet ο Greek Analyst .

Πέρα από την προφανή ανοησία που περιέχει το συγκεκριμένο επιχείρημα προκύπτουν και ορισμένα άλλα προβλήματα για όσους το χρησιμοποιούν.

Καταρχήν αν θεωρήσουμε ηθικούς αυτουργούς όσους αρνούνταν τη νομιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Κωνσταντίνο Λαβίθη χαρακτήριζε τη θητεία Παπαδήμου αντισυνταγματική.


Τα πράγματα χειροτερεύουν εάν διευρύνουμε τις κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στο εξωτερικό. Αν δηλαδή στραφούμε εναντίον όσων χαρακτηρίζουν σαν «χούντα» και «δικτατορία» άλλες εκλεγμένες κυβερνήσεις (πραγματικά εκλεγμένες όχι δοτές σαν τον κεντρικού τραπεζίτη)

Και κάτι ακόμη. Όσοι στήριζαν τις τελευταίες εβδομάδες τις μολότοφ και τις επιθέσεις με λοστούς εναντίον ανθρώπων και δημόσιας περιουσίας, που πραγματοποιούσε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο μετρημένοι όταν καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται. Ας πουν καθαρά ότι καταδικάζουν μόνο τη βία απέναντι στο σύστημα που τους ταΐζει.

Όπως επίσης και όσοι μιλούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής, γενικά και αόριστα, θα έπρεπε να θυμούνται πως σκύλευαν τη μνήμη του Γαλαξιάρχη μέσα στο κοινοβούλιο, αποκαλώντας τον νεκρό bloger «απόβρασμα».

Αρκετά με τους μεγαλοεργολάβους συνειδήσεων και το μονοπύθμενο θράσος τους.

Αρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Και μια λεπτομέρεια που μας θύμισε ο Γερογκρινιάρης.
neinnewsgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ