2017-05-27 08:04:17
Φωτογραφία για Κικίλιας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι το θέμα του χρέους είναι εθνικό
Την απογοήτευσή του και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας για το γεγονός ότι, όπως είπε, τα τελευταία 2-2,5 χρόνια «παρατηρούμε μία στροφή με έκπληξή και μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση και προβληματισμό η οποία ξεκίνησε από τον 1ο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών στο Δομοκό και για τις χαριστικές διατάξεις οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να αποφυλακιστούν εγκληματίες του βαρύ ποινικού δικαίου και τρομοκράτες».

Μιλώντας στον Real FM, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως δόθηκε η δυνατότητα φωτογραφικά σε συγκεκριμένο καταδικασθέντα για τρομοκρατικές ενώ υπενθύμισε πως « ο ίδιος υπουργός μιλάει για διάλογο με αυτούς που κραδαίνουν τσεκούρια όπλα και παρελαύνουν στα Εξάρχεια».

Όπως είπε, «υπάρχει ένα ΚΕΠ αναρχικών το οποίο είναι εκεί πέρα 1,5 μήνα και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει κάτι για αυτό»
. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ με «1 στις 2 μέρες, μονά-ζυγά κουκουλοφόροι σπάνε δημόσια περιουσία ιδιωτική περιουσία, καίνε τρόλεϊ, χρησιμοποιούν ως ορμητήρια τα πανεπιστήμια μας», ενώ έκανε λόγο για αίσθηση ότι η πρωτεύουσα μας είναι μια ανοχύρωτη πόλη για αυτούς τους οποίους δεν θέλουν να σεβαστούν το νόμο κι αν κάποιος δεν σέβεται το νόμο και καταπατάει τη δική μου ελευθερία. «Ζω υπό το καθεστώς του φόβου.

Και αυτό δεν μπορεί να είναι παραδεκτό και ανεκτό στη δημοκρατία γιατί στη δημοκρατία οι ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες για τους πολίτες» είπε ο κ. Κικίλιας καλώντας την κυβέρνηση να απολογηθεί. Όπως είπε πριν από μερικούς μήνες, τον Φλεβάρη, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και στον πρωθυπουργό για τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας. Και τότε δυστυχώς η πολιτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν ότι κινδυνολογεί ο κ. Μητσοτάκης ότι το θέμα είναι άκαιρο ότι προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική συζήτηση κλπ.

Με αφορμή και τη χθεσινή παρέμβαση του στη Βουλή όπου ουσιαστικά άλλαξε η τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί για το τέμενος η οποία επέτρεπε ιδιωτική χρηματοδότηση αμφιβόλου προέλευσης - και σταματάω εκεί και αυτοί που πρέπει καταλαβαίνουν- τι πιστεύουν οι κυβερνώντες; υπάρχει θέμα ασφάλειας στη χώρα; Γιατί εγώ πιστεύω ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι στήνουν ιδεολογικό μανδύα πάνω και πέρα και «δικαιολογώντας» τέτοιες ενδεχόμενα επιθέσεις. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να πάρει καθαρά θέση για αυτό χωρίς αστερίσκους και μη καλύπτοντας τα στελέχη της.

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φάσκει και αντιφάσκει προσθέτοντας πως «είναι εντυπωσιακό το ότι συνέδεσε το χρέος με την αξιολόγηση και είπαν ότι τα μέτρα αυτά που ψήφισαν στη βουλή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα παρθούν ποτέ αν δεν δοθεί κάτι για το χρέος».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ η κυβέρνηση δείχνει μια αλλοπρόσαλλη στάση και έχει χάσει τον έλεγχο. «Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, το χρέος είναι ένα θέμα εθνικό, δεν είναι παραταξιακό δεν είναι κομματικό, και η δίκαια ρύθμιση του χρέους, την οποία έχουν υποσχεθεί από το 2012, οι εταίροι μας, είναι κάτι τον οποίο αφορά τον ελληνικό λαό, και όχι επιμέρους κόμματα πολιτικούς αρχηγούς, κλπ.» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως ποτέ δεν έχει φτάσει η κατάσταση στην σημερινή κατάντια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ