2017-05-28 23:30:21
Φωτογραφία για Νικητής ο Ολυμπιακός στο θρίλερ του ΣΕΦ
Σε ένα δραματικό πρώτο τελικό για την Basket League, ο Ολυμπιακός άντεξε και κέρδισε με 63-58 τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το ένα από τα τρία απαραίτητα «βήματα» για να υπερασπιστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά το «στέμμα» του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός, που αποτελούσε «ερωτηματικό» πριν από την έναρξη των τελικών, εμφανίστηκε πανέτοιμος για να διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά το ΣΕΦ… μίλησε και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με 63-58.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, βρήκαν το σθένος για να κάμψουν την αντίσταση των «πρασίνων», οι οποίοι περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ματς ήταν μπροστά με 53-56, με τον Σπανούλη να μοιράζει και τον Μιλουτίνοφ να σκοράρει, κερδίζοντας στη «μάχη» του «ζωγραφιστού» τον Γιάννη Μπουρούση. Μετά την πρώτη ανταλλαγή καλαθιών, ο Ολυμπιακός βρήκε πρώτος ρυθμό, με τον Πρίντεζη να κάνει «πάρτι» στη ρακέτα του «τριφυλλιού» και να φτάνει στα πρώτα κιόλας οκτώ λεπτά τη διαφορά στα «πρόθυρα» των δέκα πόντων (15-6)
. Με τον Γιανγκ να κερδίζει παράλληλα το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, η απόσταση αυτή παρέμεινε ίδια στα τέλη της πρώτης περιόδου (19-10). Παπανικολάου και Ουότερς προστέθηκαν στην «εξίσωση» στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, προσφέροντας ένα δυνατό ξεκίνημα στην ομάδα τους, που έφτασε στο +11 (24-13 στο 12′). Κάπου εκεί, ο Ρίβερς θα «σάλπιζε» αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, συνεισφέροντας μαζί με τους Καλάθη-Μπουρούση σε ένα σερί 0-10, το οποίο κάλυψε γρήγορα το κακό επιθετικό διάστημα των παικτών του Πασκουάλ (24-23 στο 15′). Ο Αμερικανός κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο αργότερα σε 31-31 με δικό του τρίποντο, αλλά ο Μιλουτίνοφ δεν άφησε τους «πράσινους» να προηγηθούν, με τις βολές του ιδίου και του Μπιρτς ουσιαστικά να κρατούν τον Ολυμπιακό μπροστά σε διαφορά σουτ (35-33). Ο Σέρβος θριάμβευσε στο match up με τον Μπουρούση και ήταν ο βασικός λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» κόντεψαν ξανά να ξεφύγουν στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου (45-38 στο 25′). Ο Ρίβερς, όμως, είχε ξανά τις απαντήσεις, μοιάζοντας πολλές φορές να οδηγεί μόνος τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, αλλά η ουσία ήταν πως το τρίποντό του, που διαμόρφωσε το 45-46 στα δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο αν πάρει τάιμ άουτ. Βρίσκοντας άξιο συμπαραστάτη το μαχητικό Σίνγκλετον, κράτησε σε θέση «οδηγού» τους φιλοξενούμενους (48-50). Η νευρικότητα των δύο ομάδων στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εμφανής και αρχικά φάνηκε να ευνοείται ο Ολυμπιακός που βρήκε σκορ με τον Παπαπέτρου, χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε τους πρώτους πόντους του από τη γραμμή των βολών με τον Τζέιμς στα 5:55 πριν το τέλος του ματς και με δύο διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, ο Μπουρούσης θα έδινε προβάδισμα (53-54 στο 36′). Οι δύο ομάδες, στο διάστημα που ο Σπανούλης προσπαθούσε να βρει ρυθμό εκτελεστικά, αντάλλαξαν καλάθια μέχρι τα 105″ πριν από την εκπνοή, όταν και ο Μιλουτίνοφ έδωσε προβάδισμα από τη γραμμή των βολών στους πρωταθλητές, ενώ ο ίδιος έδωσε τον πρώτο λόγο στα 62″, κερδίζοντας εκ νέου τον Μπουρούση (61-58). Σε δύο απόπειρες των Ρίβερς και Τζέιμς, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, με τον Παπανικολάου δε να σταματά με τάπα τον πρώτο, ενώ ο Σπανούλης «σφράγισε» ουσιαστικά από τη γραμμή των βολών την νίκη της ομάδας του. Ο Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετικός με 12 πόντους, 4/4 δίποντα και 4/5 βολές, ενώ τόσους πόντους είχε και ο Γιώργος Πρίντεζης, με τον Σπανούλη να μη βρίσκεται σε ιδανική βραδιά εκτελεστικά με 11 πόντους και 4/10 σουτ μεν, αλλά να προσφέρει 10 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του με μόλις δύο λάθη. Οι 16 πόντοι με 6/12 σουτ του Κέι Σι Ρίβερς και οι 13 πόντοι, με 5/10 σουτ και 11 ριμπάουντ του Γιάννη Μπουρούση, δεν έφταναν στον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα σέντερ βέβαια να χάνει τις πιο κρίσιμες «μονομαχίες» από τον Μιλουτίνοφ.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ