2012-05-22 13:33:07
Φωτογραφία για Τα ψέματα του Τσίπρα που κατάλαβε το Bloomberg, η γκάφα με τον Ολαντρέου'' και η βόμβα Βούτση...
"Οι 'Ελληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πέρα από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ''. Με αυτό τον τίτλο, το editorial του Bloomberg σπεύδει να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ''αληθινά επικίνδυνο''.

'Οπως αναλύει το ανυπόγραφο κείμενο, "Ο Τσίπρας και το κόμμα του πουλάνε στους 'Ελληνες 'φύκια για μεταξωτές κορδέλες': ενδεικτικά, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκηρύξει τους όρους του μνημονίου και να συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα''.

''Εάν'', συνεχίζει, ''οι ψηφοφόροι τον πιστέψουν και συγκεντρώσει αρκετές ψήφους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για να πραγματοποιήσει τις απειλές του, τότε η χώρα του, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα ζουν για χρόνια με τις συνέπειες''.

Ο Τσίπρας λέει ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, σημειώνει το άρθρο.

''Ναι, αλλά εάν σχίσει τις δανειακές συμβάσεις και η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών με το εναπομείναν χρέος, πως θα είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;'' διερωτάται ο συντάκτης.


Σχετικά μάλιστα με τις εκτιμήσεις του Τσίπρα ότι οι διεθνείς πιστωτές μπλοφάρουν και δεν θα τολμήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές τους για έξοδο από την ευρωζώνη, ο συντάκτης σημειώνει ότι εάν ο Τσίπρας όντως πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι ''πρόθυμος να τζογάρει με το μέλλον της Ελλάδας και μιας ολόκληρης ηπείρου προκειμένου να παίξει πόκερ με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.''

Εάν όμως δεν τα πιστεύει τότε βάζει τη χώρα του σε ρίσκο χαοτικής κατάρρευσης με στόχο την εξουσία. Στην πρώτη περίπτωση είναι επιπόλαιος, στη δεύτερη κυνικός, γράφει.

Εν τω μεταξύ, "βόμβα'' μεγατόνων πέταξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης Μιλώντας στη ΝΕΤ χθες το βράδυ, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που αποτύχει η διαπραγμάτευση του μνημονίου ''τότε τη λύση θα τη δώσει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος''.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως θα βρεθεί σήμερα στο Βερολίνο όπου θα συναντήσει τους Klaus Ernst και Gregor Gyzi που είναι αντιπρόεδροι του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke.

Χθες αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον νέο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως σε περίπτωση που αθετήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις μπορεί «να γίνει ένας Ολαντρέου».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Παρίσι, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία της γαλλικής αριστεράς, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, o κ. Τσίπρας, σε ερώτηση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερού Μετώπου του Μελανσόν, ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε: «Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας "Ολαντρέου" διότι θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Η αναφορά προκάλεσε αντιδράσεις στην Αθήνα, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γ.Μιχελάκη να σχολιάζει: «Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον "Ολανδρέου", και μάλιστα μες την ίδια την πατρίδα του Γάλλου προέδρου. Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής».

(bankingnews.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ