2012-05-22 14:00:05
Φωτογραφία για Αλβανός δημοσιογράφος απελαύνεται μετά από 21 χρόνια στην Ελλάδα
Ερωτηματικά κι αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη της εκπομπής Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την απαίτηση του ελληνικού κράτους από τον δημοσιογράφο Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κλείνει 21 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά- το ένα έχει γεννηθεί στην Ελλάδα- να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Νίκος Άγκο ο οποίος εργάζεται αποκλειστικά στον ελληνικό Τύπο τα τελευταία 20 χρόνια, τόνισε ότι επέλεξε να ζήσει στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά του «δεν γνωρίζουν καμία άλλη γλώσσα από τα ελληνικά. Μιλούν αγγλικά, αλλά δεν γνωρίζουν αλβανικά, τη γλώσσα του πατέρα τους». Παράλληλα, δήλωσε: «Μετά από 21 χρόνια εδώ, δεν νιώθω καθόλου μετανάστης».

Τώρα, το ελληνικό κράτος του ζητεί με διοικητική πράξη να αποχωρήσει από τη χώρα λόγω μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων για τη χρονιά 2008. Του δίνει μάλιστα, 30 ημέρες διορία για να εγκαταλείψει οικειοθελώς τη χώρα!


Όπως εξήγησε, όλο αυτό έγινε «γιατί τον Οκτώβριο του 2008 κινδύνευσε η ζωή μου». Υποβλήθηκε σε εγχείριση εντός 24 ωρών «κι έζησα». Εξ αιτίας των προβλημάτων υγείας του, του απαγορεύθηκε με γνωμάτευση γιατρού να εργάζεται «για έναν ολόκληρο χρόνο στον ήλιο». Ο ίδιος έχει προσκομίσει όλα τα ιατρικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, αλλά τελικά η ελληνική πολιτεία του ζητεί να αποχωρήσει από τη χώρα πάραυτα.

Ο κ. Άγκο διευκρίνισε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι έχει δεχθεί ένα «κύμα συμπαράστασης απίστευτο», αλλά έτσι και «με τον νόμο Ραγκούση τιμωρούνται τα παιδιά μου. Ο νόμος αυτός είναι απολύτως αποτρεπτικός νόμος, γιατί απαιτεί από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ να έχουν και οι δύο γονείς άδεια παραμονής εν ισχύ».
zougla
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ