2017-06-04 18:06:12
Φωτογραφία για Τι χρειάζεται να ξέρετε για τη βάφτιση του παιδιού
Από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή του μωρού σας είναι η μέρα της βάφτισής του. Για τον λόγο αυτό αξίζει να διαλέξετε τα καλύτερα σύμφωνα με το γούστο σας αλλά και τη οικονομική σας δυνατότητα Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και κάνοντας μια βόλτα στην αγορά θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το μωρό σας. Ας δούμε όμως ξεχωριστά με ποια θέματα θα πρέπει να ασχοληθείτε ώστε να τα οργανώσετε όλα όπως αρμόζει στο παιδί σας και ποιες είναι οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο νονός.

Ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνουν οι γονείς

Τα προσκλητήρια

Υπάρχουν πάρα πολύ όμορφα και εμπνευσμένα προσκλητήρια σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να διαλέξετε τα πιο όμορφα για εσάς με τα οποία θα προσκαλέσετε τους δικούς σας ανθρώπους σ’ αυτή τη χριστιανική γιορτή που γίνεται προς τιμήν του παιδιού σας.

Οι μπομπονιέρες

Μια ματιά να ρίξετε στα μαγαζιά με τις μπομπονιέρες θα εκπλαγείτε από το πλήθος τους και θα διαπιστώσετε ότι πολλές από αυτές έχουν δημιουργηθεί με πολλή φαντασία και αγάπη για τα παιδιά. Ανάλογα το φύλο του παιδιού σας μπορείτε να διαλέξετε όποια σας αρέσουν περισσότερο έχοντας στο μυαλό σας ότι η επιλογή σας θα είναι ακόμα καλύτερη αν οι μπομπονιέρες ταιριάζουν με τα προσκλητήρια ή έστω έχουν κάτι κοινό που τα συνδυάζει.


Τα γλυκά

Μαζί με τις μπομπονιέρες μετά το μυστήριο της βάφτισης είναι έθιμο να προσφέρονται γλυκά στους καλεσμένους. Είναι και αυτό στις υποχρεώσεις των γονιών. Για τα γλυκά μπορείτε να κάνετε επιλογές που ξέρετε ότι θα αρέσουν κυρίως στα παιδιά . Γιατί σίγουρα θα είναι πολλά προσκεκλημένα και τρελαίνονται για γλυκά.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο

Αυτά που μένουν πέρα από τις αναμνήσεις είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Επομένως είναι σημαντικό θέμα η επιλογή του φωτογράφου. Σίγουρα θα βρείτε τον κατάλληλο σύμφωνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και την οικονομική σας κατάσταση. Πριν κάνετε την επιλογή όμως είναι σημαντικό να ελέγξετε τη δουλειά του φωτογράφου βλέποντας κάποιο δείγμα της.

Το τραπέζι - δεξίωση

Μετά την βάπτιση ακολουθεί το τραπέζι. Εκεί θα γιορτάσει η οικογένεια και θα διασκεδάσει με τους συγγενείς και τους φίλους. Γι’ αυτό πρέπει να είναι ένας χώρος που θα σας ταιριάζει και θα συμφωνεί τόσο στο γούστο σας όσο και στο ποσό το οποίο θα επιθυμούσατε να διαθέσετε.

Το δώρο του νονού

Τελευταία και εξίσου σημαντική υποχρέωση είναι το δώρο του νονού. Η επιλογή του δώρου είναι ιδανικό να γίνει με βάση κάτι που θα έχει ανάγκη ή που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον νονό.

Ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνει ο νονός

Το βαφτιστικό κουτί

Το κουτί αυτό μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα βαπτιστικά και το οποίο θα χρησιμεύει για να βάλετε τα ρουχαλάκια, τα παπουτσάκια και τα λαδόπανα του παιδιού μέχρι τη βάφτισή του και στη συνέχεια θα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος.

Βαφτιστικά ρούχα

Ανάλογα το φύλο του παιδιού μπορείτε να διαλέξετε αυτά που προτιμάται ανάμεσα σε πάρα πολλά και όμορφα ρουχαλάκια. Καλό θα ήταν να επιλέξετε μη συνθετικά υφάσματα για να αποφύγετε πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα του παιδιού. Επίσης είναι και τα παπούτσια που θα φορέσει το παιδί στη βάφτιση και που θα ήταν πολύ εξυπηρετικό να είναι λίγο μεγαλύτερα για να μπορέσει να τα ξαναφορέσει και να τα ευχαριστηθεί.

Ο σταυρός

Για την επιλογή του σταυρού καλό είναι να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και να βάλετε το προσωπικό σας γούστο γιατί είναι το πιο σημαντικό από τα δώρα που θα κάνετε στο παιδί. Επιλέξτε ένα όμορφο σχέδιο που πιστεύετε ότι θα το φορέσει και μεγαλώνοντας.

Μαρτυρικά και λαμπάδα

Τα μαρτυρικά είναι αυτά που προσφέρονται στους καλεσμένους και τα οποία δείχνουν ότι έγιναν μάρτυρες στο μυστήριο της βάφτισης. Συνήθως είναι σε σχήμα μικρού σταυρού αλλά μπορείτε να επιλέξετε αυτό που προτιμάτε εσείς αφού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά σχέδια. Οι υποχρεώσεις του νονού για τη βάφτιση τελειώνουν με την λαμπάδα για την οποία μπορείτε να διαλέξετε έναν όμορφο στολισμό και η οποία θα ταιριάζει με τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ