2017-06-06 17:19:55
Φωτογραφία για Ο μικρότερος «βατραχάνθρωπος» δεν υπάρχει πλέον
«Έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο. Οι φίλοι του «Βάτραχοι» της ΔΥΚ θα τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Ο μικρότερος «βάτραχος», ο 14χρονος Γεώργιος Ράπτης δεν υπάρχει πλέον στη ζωή, καθώς αυτός ο μικρός μαχητής της, έχασε την άνιση μάχη με τον θάνατο, παλεύοντας με τον καρκίνο.

Η κηδεία του μικρού «βατράχου» θα γίνει σήμερα, σε λίγες ώρες, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης στο Ρέντη, και μετά από ενέργειες του Αρχηγού Στόλου (και «Βάτραχου») Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ την μεγάλη οικογένειά των «βατράχων» στην κηδεία του μικρού Γιώργου θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο Διοικητής της ΔΥΚ, Πλοίαρχος Παναγιώτης Νικολαρέας ΠΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός "Make a Wish" («Κάνε μίαν ευχή») επισκέφτηκε την Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Σκαραμαγκά, με σκοπό την υλοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πολεμούσε με την επάρατη νόσο, να γίνει έστω και για μερικές ώρες μέλος των φημισμένων Ομάδων Υποβρυχίων Αποστολών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού.


Τότε στη Μονάδα τον μικρό Γιώργο, τον αδελφό του, την οικογένειά του και τους φίλους και εθελοντές του Οργανισμού υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΔΥΚ, Πλοίαρχος Π.Νικολαρέας ΠΝ.

Το πρόγραμμα της μέρας περιελάμβανε ξενάγηση στη Διοίκηση, παρακολούθηση της εκπαιδεύσεως στο «στίβο μάχης» επιβίβαση σε ένα όχημα παντοδαπούς εδάφους Flyer και σε ένα Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) καθώς και παρουσίαση τακτικών μάχης και μεθόδων αποκρύψεως.

Μάλιστα στον μικρό είχε προσφερθεί μία τούρτα, που την είχε κόψει με μία ξιφολόγχη!

Τέλος, ο Διοικητής της ΔΥΚ είχε προσφέρει «τιμής ένεκεν» αναμνηστικό δίπλωμα και το διακριτικό των «βατράχων», που ελάχιστοι αποκτούν μετά από σκληρότατη εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών, «ονομάζοντάς» τον «βατραχάνθρωπο επί τιμή», συνοδευόμενο από καπελάκι, μπλουζάκι και τα διακριτικά της Μονάδος.

Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων, μικρέ Γιώργο!

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο πιο μικρός Ο.Υ.Κ. του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ