2017-06-08 12:08:20
Φωτογραφία για ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ»
Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να ''παίζουν με τη φωτιά''» υποστήριξε, μία ημέρα μετά την έκκληση της Αθήνας για την παροχή αναπτυξιακών κινήτρων, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ως προς το μέγεθος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Την επόμενη Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, η γερμανική αξίωση για εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης μετά το τέλος του προγράμματος καθιστά έωλη την επίτευξη μίας σχετικής συμφωνίας. «Από ό,τι φαίνεται, ακόμη δεν βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο, όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία» διαμήνυσε ο κ. Μοσκοβισί.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ότι «λογικά» το Ταμείο θα λάβει μία θετική απόφαση. Τέλος, έστειλε μήνυμα εναντίον της λήψης νέων μέτρων, καθώς κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν φθάσει στα όρια των όσων μπορούν να αποδεχθούν».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ