2017-06-08 13:44:52
Φωτογραφία για Διαγραφές στην Αθηναϊκή Λέσχη
► Σε νέο ξεκαθάρισμα του μητρώου για οφειλές από συνδρομές θα προχωρήσει η διοίκηση του κλαμπ των εκλεκτών.

► ΑΙΧΜΗ : Η κρίση χτύπησε και τους «εκλεκτούς».

Η οικονομική κρίση και τα αλ­λεπάλληλα Μνημόνια φαίνε­ται πως δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στους μεροκαματιάρηδες και τούς χαμηλόμισθους Έλληνες, αλλά επηρεάζουν πλέον άμεσα και πρόσωπα τα οποία ανήκουν στην ελίτ της δημόσιας ζωής του τόπου. Δεν μπορού­σαν λοιπόν να μην αγγί­ξουν ακόμα και τους εκλε­κτούς που αποτελούν την οικογένεια της Αθηναϊ­κής Λέσχης. Το ιστορικότερο σωματείο της Αθή­νας, που μετράει ζωή 142 χρόνων (αφού ιδρύθηκε το 1875), προχωρά το επόμενο διάστημα στη διαγραφή προσώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβαν όταν μπήκαν στη λίστα των μελών του. Την περασμένη Τετάρτη, στον 6ο όροφο του κτιρίου που βρίσκε­ται στην οδό Πανεπιστημίου, στην καρ­διά της Αθήνας, έγινε η ψηφοφορία για την εγγραφή 31 νέων μελών, τα οποία τέθηκαν υπό την κρίση των παλαιοτέρων
. Ο συνολικός αριθμός πλέον των εγγεγραμμένων στην Αθηναϊκή Λέσχη είναι 989, όταν το Καταστατικό προβλέ­πει πως δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 1.000. Μάλιστα, υπάρχουν σε εκκρε­μότητα άλλες επτά αιτήσεις, οι οποί­ες κατατέθηκαν με σχετική καθυστέρη­ση και θα εξεταστούν από τις αρχές του φθινοπώρου. Έως τότε, όμως, η διοί­κηση της Λέσχης, με επικεφαλής τον απόστρατο αξιωματικό της Πολε­μικής Αεροπορίας, Κυριάκο Κουκουλομμάτη, προτίθεται να κάνει ένα «ξεκα­θάρισμα» του μητρώου, προχωρώντας στην απο­μάκρυνση προσώπων τα οποία δεν καταβάλλουν το ποσό των 750 ευρώ ετησίως, που αποτελεί τη συνδρο­μή, προκειμένου να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της ιδιότητας του μέλους. Ο κ. Κουκουλομμάτης, ο οποίος διανύει από τον Φεβρουάριο τη δεύτερη θητεία του, θεωρείται ο πλέ­ον επιτυχημένος πρόεδρος της Λέσχης τις τελευταίες δεκαετίες. Αποτελεί την ψυχή του σωματείου και επανεξελέγη πανηγυρικά, καθώς το έργο που επιτέλεσε την προηγούμενη διετία ήταν εξαιρετικά αξιόλογο.

Θα αδειάσουν θέσεις για να μπουν οι καινούργιοι

Και στην προηγούμενη θητεία του ο κ. Κουκουλομμάτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δι­οικητικού Συμβουλίου είχαν αποφασίσει τη διαγραφή από τη «λίστα των εκλεκτών» ενός αριθμού μελών, τα οποία δεν κατέβαλλαν τα χρήματα που είναι αναγκαία για τη συντή­ρηση της Λέσχης.

Η διαδικασία που θα ακολου­θηθεί είναι να ειδοποιηθούν με διακριτικό, αλλά σαφή τρό­πο όλοι όσοι εξακολουθούν να μην είναι συνεπείς ότι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστη­μα θα πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους. Σε περίπτω­ση που δεν ανταποκριθούν, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να τους σταλεί μια ευγενική επιστολή, που θα τους ενημερώνει ότι δεν είναι πλέον μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης.

Με τον τρόπο αυτό θα αδειάσουν θέσεις, για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θα συγκεντρωθούν τους επόμενους μήνες και να ξεκινή­σει νέα διαδικασία εγγραφής, η οποία θα είναι η τρίτη για το 2017. Αξίζει να σημειωθεί μά­λιστα ότι για πρώτη φορά επί προεδρίας Κουκουλομμάτη γί­νονται εγγραφές τρεις φο­ρές ετησίως αντί των δύο που ίσχυαν τα προηγούμενα χρό­νια. Αυτό σημαίνει πως υπάρ­χει μεν ενδιαφέρον από νέα πρόσωπα, αλλά και αδυναμία συνέχισης από άλλα.

Οι συνδρομές των μελών μαζί με το ποσό της εγγραφής, που είναι 1.500 ευρώ για κάθε νέο «εκλεκτό» και καταβάλλε­ται άπαξ, αποτελούν τον βασι­κό πόρο για την επιβίωση της Αθηναϊκής Λέσχης. Στην ιδιο­κτησία της βρίσκονται και κά­ποια ακίνητα, με τα ενοίκια των οποίων στο παρελθόν κα­λυπτόταν μεγάλο μέρος των αναγκών, αλλά η οικονομι­κή κρίση προκάλεσε πρόβλημα και σε αυτόν τον πόρο, που μει­ώθηκε σημαντικά.

Στο μεταξύ, πέραν όλων των άλλων, η Λέσχη προχωρά σε εκδηλώσεις ανοικτές και για μη μέλη, όπως αυτή που έγι­νε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, με ομιλητή τον Ιω­άννη Ντούπη, διαβητολόγο, με μετεκπαίδευση στο Harvard. Πολύς και γνωστός κόσμος της Αθήνας έδωσε το «πα­ρών» στη διάλεξη του κορυ­φαίου επιστήμονα, που είναι από τα διακεκριμένα μέλη της Λέσχης.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΟΛΥΖΟΥ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-02/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Και οι Στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ