2017-06-09 09:36:26
Φωτογραφία για ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ασφάλεια και συνεργασία

Επίσημη (και εξαιρετικά... ενδιαφέρουσα) επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποί­ησε ο ανώτατος συμμαχι­κός διοικητής της Διοικήσεως Μετασχηματισμού του NATO (Supreme Allied Commander Τransformation /SACT), Γάλλος πτέραρχος Denis Mercier.

Ως γνωστόν, το ΝΑΤΟ έχει δυο βα­σικές διοικήσεις: Την Ανώτατη Επιχειρησιακή Διοίκηση, με επικεφα­λής τον SACEUR, πάντα Αμερικανό στρατηγό, που εδρεύει στη Μονς του Βελγίου και πραγματοποιεί όλες τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, και την Ανώτατη Διοίκηση Μετασχηματισμού (SACT), που εδρεύει στο Νορφολκ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γάλλο πτέραρχο, και ασχολείται με την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εξέλιξη της συμμαχίας, αφο­μοιώνοντας όλα τα «διδάγματα» των πολεμικών επιχειρήσεων.

Επομένως, γίνεται ευκόλως κατα­νοητό το πόσο σημαντικό είναι το αξίωμα του πτεράρχου Mercier, ο οποίος συνεργάστηκε στενότατα με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρ­χο Ευάγγελο Αποστολάκη
. Μάλι­στα, μαζί με τον ναύαρχο Αποστο­λάκη, ο SACT επισκέφτηκε στις 30 Μαΐου στην Κρήτη το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), το Πεδίο Βολής Κρήτης και (αμφότερες μονάδες που λειτουργούν για λογαριασμό και με χρήματα του ΝΑΤΟ για εκπαιδευτικούς σκο­πούς), καθώς και τον Ναύσταθμο της Κρήτης και την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα με τις στρατηγικής σημα­σίας εγκαταστάσεις και θέση.

Κατά τις διμερείς επαφές, συζητή­θηκαν το ευρύτερο πλαίσιο των προκλήσεων ασφαλείας που αντι­μετωπίζει το ΝΑΤΟ, καθώς και οι προοπτικές μετεξελίξεώς της.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ [email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-02/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ