2017-06-12 16:49:35
Φωτογραφία για ΛΕΜΕΡ: «ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ» ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αισιόδοξος για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ κατά τις δηλώσεις του στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί μία νέα κρίση. Αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πάντα έχουν μία δυσκολία στην εφαρμογή, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι επωφελείς για τον λαό και θα επιτρέψουν στην οικονομία να γνωρίσει την ανάπτυξη και την ευμάρεια.

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «οπωσδήποτε» λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση».

«Όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, θα πρέπει να βρούμε λύση και να αποφευχθεί μία νέα κρίση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.


Ο Λεμέρ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είπε ότι η αισιοδοξία δεν αρκεί πάντα, χρειάζεται και τύχη και η τύχη είναι ένα βραχιολάκι από το αγαπημένο του ελληνικό νησί την Αμοργό, που φοράει. Ο Πρωθυπουργός χαριτολογώντας του απάντησε με το ρητό «συν Αθηνά και χείρα κίνει» προσθέτοντας: «Είμαστε σίγουροι για την εύνοια των Θεών, πρέπει κι εμείς να κάνουμε το καθήκον μας για να τους βοηθήσουμε λίγο». Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Γάλλος υπουργός μετέφερε τα φιλικά αισθήματα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ