2017-06-14 11:52:04
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΕΚΤ: ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ QE
Eπανήλθε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο επίμαχο ζήτημα της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, δηλώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει εγκαίρως να επαναφέρει τα χαμηλά επιτόκια σε φυσιολογικά επίπεδα και να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. 

Ενόψει των εθνικών εκλογών σε μια χώρα που οι αποταμιευτές παραπονιούνται για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν στρέψει τα πυρά τους στην ΕΚΤ. Σε χρηματοοικονομικό συνέδριο που έλαβε χώρα χθες στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τα εξής: «Η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική ευνοεί τον επενδυτικό κίνδυνο, τη λανθασμένη κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των διαφόρων περιουσιακών στοιχείων. Και αυτό θα συνεχιστεί εάν δεν αντιστραφούν εγκαίρως τα μέτρα της ΕΚΤ».

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε, επίσης, σενάρια που θέλουν τη γερμανική κυβέρνηση να προωθεί έμμεσα τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν για να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι ως επικεφαλής της ΕΚΤ. Τον περασμένο μήνα, το περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε, βάσει πληροφοριών από ανώνυμη πηγή, ότι το Βερολίνο προωθεί τον κ. Βάιντμαν για τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ το 2019.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ