2017-06-14 18:32:08
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP»
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ''καυτή πατάτα'' θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η Μέρκελ». Αυτή ήταν η διαρροή που έκανε πριν λίγο αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ίδια πηγή άφηνε να διαρρεύσει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση αποτυχίας στο Eurogroup, την Παρασκευή το πρωί η Ελλάδα να καταθέσει γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Η διαρροή αυτή έχει απόσταση από το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού σε Le Monde και Die Welt όπου αφού επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε να κάνει και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, δηλώνει επί λέξει αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup: «Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών». Κυβερνητικές πηγές δεν απαντούν στο ερώτημα τι είναι αυτό που μεσολάβησε από την Τρίτη το μεσημέρι που, σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη το άρθρο του κ
. Τσίπρα στη γαλλική και στη γερμανική εφημερίδα, μέχρι σήμερα το πρωί που έγινε αυτή η διαρροή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σημειώθηκαν έντονες διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολούθησε το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα των διαπραγματεύσεων από τα περί λύσης «too good to be true» που δήθεν ήταν έτοιμες, ως και την παραίτηση από την παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Λεμέρ είπε ότι η παραπομπή του θέματος του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα δραματοποιούσε το ζήτημα και αυτό δεν το θέλει καμία πλευρά. Οι διαφωνίες που σημειώθηκαν και κυρίως το κλίμα έντασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας μετά το άρθρο του σε Le Monde και Die Welt, σκλήρυνε και πάλι τη στάση του, τουλάχιστον δημοσίως, με τη σχετική διαρροή στο ΑΜΠΕ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ