2017-06-16 14:04:12
Φωτογραφία για Όσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι...
Η χρήση τελείας στα μηνύματα που ανταλλάζουμε μέσω chat,αποτελεί δείγμα ψυχασθένειας,  η σύμφωνα με νέα έρευνα του Binghamton University που «παγώνει» τα δάχτυλα όσων τη διαβάζουν.

Οι ερευνητές εξηγούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τελεία, στο τέλος μονολεκτικών μηνυμάτων ή ανολοκλήρωτων προτάσεων είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτης ή ακόμα και ψυχασθενής!ενώ, όσοι τελειώνουν τις προτάσεις τους με θαυμαστικό, αυτό δείχνει πως είναι πιο ειλικρινείς και συναισθηματικοί, αναφέρει η έρευνα.

Η επικεφαλής ερευνήτρια, Celia Klin, επισημαίνει πως τα μηνύματα που ανταλλάζουμε όταν κάνουμε chatting, δεν υπακούν στους κανόνες της γραμματικής και δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε τα πραγματικά αισθήματα του συνομιλητή μας, σε αντίθεση με μια συζήτηση τετ-α-τετ.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα με βάση τα εικονίδια, τα σημεία στίξης και άλλες ιδιαιτερότητες στο γραπτό λόγο του συνομιλητή μας.


Τα εικονίδια, πολλές φορές «προδίδουν» τη διάθεση του συνομιλητή μας, αναγνωρίζοντας έτσι τα σημάδια της «κακής» του διάθεσης, του εκνευρισμού του, ακόμη και της ειρωνείας του, από την ταχύτητα με την οποία γράφουν.

Τις ιδιαιτερότητες, του instant messaging, τη νέα αυτή επικοινωνία «που περνά μέσα από τον υπολογιστή», έρχεται να αναδείξει η βρετανική έρευνα. «Μήπως ήρθε η ώρα να διακρίνουμε τις λεπτές αποχρώσεις της διαδικτυακής επικοινωνίας και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους κανόνες;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα.

Η Guardian, ωστόσο, προτείνει, να ξεκινήσουμε με τις «ποινές» που θα επιβάλλονται σε όσους δεν χρησιμοποιούν σωστά το κινητό ή τον υπολογιστή τους με αποτέλεσμα να εκνευρίζουν τους συνομιλητές τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ