2017-06-16 18:15:03
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Για σημαντική ώθηση στην οικονομία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση της Eurogroup και προσθέτει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία δυναμική ανάκαμψη. Με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρή δέσμευση προς τον στόχο για την έξοδο της Ελλάδας από μία κρίση που έβλαψε την κοινωνία και την οικονομία της. Στις δύο αναρτήσεις του στον διεθνή αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται καθ' οδόν στο να τερματίσει μία κρίση που βλάπτει την κοινωνία και την οικονομία μας. Η απόφαση αυτή αποτελεί μία ισχυρή δέσμευση για αυτόν τον στόχο». 

Ικανοποίηση Κομισιόν για τη συμφωνία στο Eurogroup

Ικανοποίηση για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup εκφράζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία τονίζει ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σχετικά με την ανάκαμψη της Ελλάδας, στην τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων και θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της ανάγκες. «Ο Πρόεδρος Γιούνκερ προσωπικά διαδραμάτισε καίριο ρόλο διευκολύνοντας αυτήν την τελική συμφωνία, με τον Αντιπρόεδρο κ
. Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους κ. Μοσκοβισί και κα Κρέτσου. Αναγνωρίζεται έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της με την έγκριση δέσμης σημαντικών μεταρρυθμίσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τα νέα είναι όντως καλά. Μετά από πολύμηνες συζητήσεις, καταλήξαμε σε συνολική συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γυρίσει οριστικά σελίδα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό λαό. Η χθεσινοβραδινή επιτυχία κατέστη δυνατή χάρη σε όλους τους εταίρους οι οποίοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και ενήργησαν προς το γενικό συμφέρον» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μοσκοβισί. 

Κ. Κόλλιας: Κλειδί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών

Την ανάγκη μέτρων για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στους επενδυτές υπογραμμίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε δήλωσή του για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. «Μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έστω και στα μέσα Ιουνίου του 2017, το ζητούμενο είναι να δούμε μπροστά και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων, εντός και εκτός συνόρων, που θα φέρουν σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Με άλλα λόγια, απαιτούνται μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στους επενδυτές, όπως η απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η δημιουργία ενός σταθερού και χωρίς διαρκείς και ξαφνικές αλλαγές φορολογικού συστήματος με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολογίας, η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης και η άρση των στρεβλώσεων, που δυσκολεύουν το επιχειρείν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, στην ίδια κατεύθυνση, απαιτείται η όσο το δυνατόν αμεσότερη επίσπευση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που θα δώσει ανάσα στην αγορά. Αναφορικά με το χρέος, σχολιάζει πως δεδομένου ότι θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος του προγράμματος για την εφαρμογή των όποιων μέτρων ελάφρυνσής του, η αύξηση του παρανομαστή στο λόγο χρέος/ΑΕΠ είναι και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, ύψιστης προτεραιότητας. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το απολύτως αναγκαίο για το μέλλον της χώρας νέο παραγωγικό μοντέλο» καταλήγει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ