2017-06-18 22:16:11
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Πως έγιναν τα μάτια αυτού του άντρα όταν τον χτύπησε ρεύμα; [photo]
Ήταν η κακιά η ώρα όταν ένας ηλεκτρολόγος από την Φλόριντα έπαθε ηλεκτροπληξία. Δεκατέσσερις χιλιάδες βολτ διαπέρασαν και κατέκαψαν κάθε κύτταρο του κορμιού του Εκείνος επέζησε, όμως το ρεύμα που πέρασε και από το οπτικό του νεύρο, το αλλοίωσε με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μορφή καταρράκτη.

Από εκείνη τη μέρα και μετά οι κόρες των ματιών του άλλαξαν σχήμα και πλέον σχηματίζουν ένα αστέρι. Μάλιστα η σπάνια αυτή περίπτωση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine από τον οφθαλμίατρο που κλήθηκε να εξετάσει τον ηλεκτρολόγο.

Ο γιατρός Bobby Korn που εξέτασε το 42χρονο δήλωσε πως «το οπτικό νεύρο λειτουργεί σαν ένα καλώδιο το οποίο είναι αγωγός του ηλεκτρισμού. Ο ηλεκτρολόγος έπαθε ένα είδος άμεσου καταρράκτη. Από το ηλεκτρικό ρεύμα που το διαπέρασε.»

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται οι κόρες των ματιών να παίρνουν σχήμα αστεριού όταν διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα το οπτικό νεύρο. Οι γιατροί δεν μπορούν να το εξηγήσουν.

Ο καταρράκτης είναι μια εκφυλιστική πάθηση του φακού του ματιού, που εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και προκαλεί έντονη θόλωση της όρασης.

Δείτε τη φωτογραφία:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ