2017-06-19 23:23:12
Φωτογραφία για Προσπαθεί να αποδείξει εδώ και 14 χρόνια ότι είναι… ζωντανός
Πριν από 14 χρόνια ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Έχει το ίδιο όνομα, επίθετο, όνομα πατρός και όνομα μητρός, αλλά διαφορετική χρονολογία γέννησης με τον κ. Γιάννη Διαμαντή. Και από τον δήμο Αιγάλεω διαγράφεται ως νεκρός!

Η διαπίστωση ήρθε όταν ο κ. Διαμαντής πήγε να ψηφίσει και το όνομά του δεν βρισκόταν στην κατάσταση. Τον παρέπεμψαν στον δήμο, όπου οι υπεύθυνοι του δημοτολογίου ενημέρωσαν την οικογένεια πως «ξέρετε, είστε πεθαμένος», όπως ανέφερε η σύζυγός του στο «Καλημέρα ΑΝΤ1», η οποία τον συνόδευσε στον δήμο.

Το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε πριν από 14 χρόνια. Έκτοτε, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας προκειμένου να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος είναι ζωντανός και να διορθωθεί το λάθος.

Ο δήμος Αιγάλεω, ως μη αρμόδιος, τους έστειλε στο ληξιαρχείο Αθηνών, από εκεί εστάλησαν σε εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε πως θα πρέπει να πάνε σε δικαστήριο, να γίνει δίκη και να διορθωθούν τα στοιχεία.


«Βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου και είναι απορριπτική, γιατί η αίτηση θα έπρεπε να γίνει από τη μεριά του νεκρού!», ανέφερε η σύζυγος του κ. Διαμαντή. «Και γύρισαν και με ρώτησαν κιόλας: "είστε σίγουρη ότι είναι ζωντανός;". Στο ληξιαρχείο Αθηνών», συνέχισε η ίδια.

Η σύζυγος μίλησε για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά της, όπως το ότι δεν μπορεί να πάρει οικογενειακό επίδομα ή ότι δεν ήταν δυνατό να κάνει απονομή κληρονομιάς μετά το θάνατο του πεθερού της (πραγματικό θάνατο).

Πάντως, ο κ. Διαμαντής, όπως είπε στο Καλημέρα Ελλάδα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάνει κανονικά φορολογικές δηλώσεις και πληρώνει φόρους, αφού για την Εφορία είναι ζωντανός.

Ο αγώνας συνεχίζεται με ακόμα ένα δικαστήριο για την οικογένεια Διαμαντή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ