2017-06-20 10:51:34
Φωτογραφία για Το ρωσικό υπερ-όπλο στον τουρκικό στρατό
► Ανησυχία στο Πεντάγωνο από την πώληση του κορυφαίου α/α συστήματος.

► Η προμήθεια των S-400 είναι η τρίτη μεγάλη ρωσο-τουρκική συμφωνία, καθώς έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες για τα ενεργειακά ζητήματα.

Η Ρωσία, προωθώντας τα συμφέροντά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και αδιαφορώντας για τις ανησυχίες της Ελλάδας, θα πουλήσει στην Τουρκία το υπερσύχρονο αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Στις 9 Ιουνίου το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταλήξει στις τεχνικές παραμέτρους του συμβολαίου που αφορά την πώληση των S-400 Triumf και πως αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας Rosabaron Export είχε επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το συμ­βόλαιο, ενώ συμφωνήθηκαν οι τεχνικές παράμετροι της συμφωνίας.

Δύο μέρες νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλή­σει στην Τουρκία πυραύλους S-400 και ότι το θέμα είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
. Οι S-400 Triumf είναι αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστή­ματα, που είναι σε θέση να πλήξουν πυραύλους τύπου Κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και επίγειους στό­χους. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η ικανοποίηση του αιτήματος της Τουρκίας, που είναι η τουρκική βιομηχανία να αναλάβει μέρος της συμπαραγωγής του συστήματος. Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για ένα πρόγραμμα συμπαρα­γωγής στην Τουρκία και αυτό διότι: θα ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας και, κυρίως, θα επιτύχει την ποιοτι­κή αναβάθμιση του στρατιωτικού προσωπικού που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα των S-400 και, συνεπώς, και της αμυντικής βιομηχανικής υποδομής της Τουρκίας.

Η προμήθεια των S-400 είναι η τρίτη μεγάλη ρωσο- τουρκική συμφωνία, καθώς έχουν ήδη υπογράφει συμφωνίες για τα ενεργειακά ζητήματα, και συγκεκριμένα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», αλλά και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγω­γής ηλεκτρικής ενέργειας Akyyou (η επένδυση εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια).

Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Τούρ­κους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των παραπά­νω συμφωνιών, αλλά φαίνεται ότι η Άγκυρα την αγνόησε. Βέβαια, η απάντηση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, με­τά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχω­ρήσει στον εξοπλισμό των μεγαλύτερων εχθρών της Τουρκίας, των Κούρδων της Συρίας, που με τη βοήθεια της Ουάσινγκτον εξελίσσονται σε αξιόπιστη και ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολι­τείες θα αντιδράσουν, καθόσον δεν έχουν κανένα περιθώριο να επιτρέψουν την αγορά ρωσικού οπλισμού από χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία μάλιστα είναι σε διαδικα­σία απεξάρτησης από τη Δύση.

Η προοπτική ενίσχυσης της τουρκικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα S-440 και με τα υπερσύγχρο­να μαχητικά αεροσκάφη F-35 ΣΤΕΛΘ προβληματίζει ιδι­αίτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνι­κού υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ήδη σχεδιάζεται από τους αρμόδιους επιτελείς η ελληνική απάντηση Χρήστος Α. Καπούτσης

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ