2017-06-21 11:20:49
Φωτογραφία για Ο Steve Jobs ήθελε «back button» για το iPhone
Ένα από τα εικονικά χαρακτηριστικά του iPhone είναι το κεντρικό κουμπί του. Το κεντρικό κουμπί είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της οθόνης για μια δεκαετία τώρα και φέτος για πρώτη φορά αναμένεται να αφαιρεθεί. Ωστόσο, αν είχε υπερισχύσει η άποψη του Jobs, τα πράγματα ίσως ήτα λίγο διαφορετικά.

Ο Steve Jobs αρχικά ήθελε ένα μόνιμο back button στο iPhone. Αυτό προκύπτει από το νέο βιβλίο του Brian Merchant με τίτλο “The One Device: The Secret History of the iPhone”.

Το back button είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε συνηθίσει κυρίως σε συσκευές με Android, αλλά κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του iPhone, ήταν κάτι που ήθελε ο Jobs.

Τελικά όμως, σύμφωνα με τον Imran Chaudhri, έναν σχεδιαστή της Apple που εργάστηκε για 19 χρόνια στην ομάδα Human Interface της Apple, κατάφερε να τον πείσει να μην το κάνει.

Μέσα στο βιβλίο ο Chaudhri φέρεται να είπε στον Jobs ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να εμπισυευτούν το κινητό να εκτελεί τις ενέργειες που εκείνοι θέλουν. Ένα κομμάτι του προβλήματος με τα άλλα κινητά είναι ότι τα features ήταν θαμμένα μέσα σε μενού και ήταν πολύ περίπλοκα. Το back button θα μπορούσε επίσης να περιπλέξει τα πράγματα. Τελικά έπεισε τον Jobs.


“Again, that came down to a trust issue, that people could trust the device to do what they wanted it to do. Part of the problem with other phones was the features were buried in menus, they were too complex. A back button could complicate matters too, he told Jobs. ‘I won that argument”.

Θα είχε ωστόσο ένα ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα είχε εξελιχθεί η εμπειρία χρήσης του iPhone σήμερα, αν είχε μπει back button, τότε.

ΠΗΓΗ: techblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ