2017-06-25 11:56:28
Φωτογραφία για Επίσκεψη-Αστραπή του Α/ΓΕΣ στην Κάλυμνο (5/42 ΣΕ «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»)
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο Αρχη­γός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στην έδρα και σε φυλάκιο του ιστορικού 5/42 Συ­ντάγματος Ευζώνων «Δελβινάκι», που εδώ και χρόνια φυλάττει τις δικές του -σύγχρονες- «Θερμο­πύλες» στην Κάλυμνο και στα πέριξ αυτής νησιά. Η επίσκεψη αυτή του Αρχηγού, μολονότι δεν είναι η πρώτη, εντούτοις έχει τη δική της ση­μειολογική αξία, καθώς είναι το μοναδικό πλήρως στελεχωμένο ιστορικό Σύνταγμα Ευζώνων που βρίσκεται στους προμαχώνες του έθνους, στην ακριτική Κάλυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού μετά το πέρας των Βαλκανικών Πολέμιων του 1912-1913 και την προσθήκη νέων εδαφών και νέου πληθυσμού, δημιουρ­γήθηκαν 42 συντάγματα πεζικού, από τα οποία τα πέντε τελευταία ήταν Συντάγματα Ευζώνων (επίλεκτου πεζικού) συμμετέχοντας έκτοτε σε όλους τους αγώνες του έθνους.

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ-24/06/2017)


__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ