2017-06-26 16:06:58
Φωτογραφία για Η ιστορία της Σωματιδιακής φυσικής και του CERN σε 3D
Περίπου 130 ιστορικά επιστημονικά γεγονότα, σταθμοί-ορόσημα που διαμόρφωσαν την ιστορία της σωματιδιακής φυσικής και του CERN από το 1865 μέχρι το 2015 παρουσιάζονται όλα συγκεντρωμένα σε μια διαδραστική τρισδιάστατη ιστοριογραμμή.

 Πρόκειται για μια εργασία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2017 με την βοήθεια των μαθητών του 2ου και του 6ου ΔΣ Αρτέμιδος από την καταπληκτική εκπαιδευτικό Ράνια Λάμπου στα πλαίσια του προγράμματος Playing with Protons του CERN.

Η ιδιαιτερότητα της ιστοριογραμμής αυτής είναι ότι δεν απεικονίζει μόνο τα ιστορικά επιστημονικά συμβάντα αλλά και τα ιστορικά πρόσωπα που τα συνοδεύουν. Με αυτό τον τρόπο είναι ευκαρία να γνωρίσουμε εκτός από τα επιστημονικά επιτεύγματα και τους πρωτοπόρους επιστήμονες της σωματιδιακής φυσικής. Παράλληλα κάθε ιστορικό γεγονός δίνεται πολυμεσικά, με κείμενο, εικόνα και βίντεο (ντοκυμαντέρ, ομιλίες, κ.τλ.). Επιπλέον περιέχονται σχεδόν σε κάθε ιστορικό συμβάν, στο κουμπί Find out more, υπερσύνδεσμοι που παραπέμπουν στην Βικιπαίδεια. 


Θέλουμε η ιστοριογραμμή αυτή να έχει δυναμικό χαρακτήρα κι όχι στατικό γι’αυτό θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται διαρκώς. (Η πλοήγηση μέσα στην ιστοριογραμμή γίνεται πιο εύκολα με το ροδάκι κύλισης του ποντικιού). Καλή ιστορική περιήγηση στον σύνδεσμο αυτό:

https://www.tiki-toki.com/timeline/entry/829490/-/

Μελετώ το υπέροχο αυτό υλικό και φυσικά θα το παρουσιάσω στο καλοκαιρινό σχολείο Playing with Protons 2017 που θα γίνει τον Αυγουστο στο CERN

Ράνια Λάμπου τα συγχαρητήριά μου!

Είσαι καταπληκτική!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ