2017-06-26 18:31:08
Φωτογραφία για Ορισμός παραμεθορίου για τη χορήγηση επιδόματος στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ο Βουλευτής ΝΔ Δαβάκης Παναγιώτη Αθανάσιος, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών (Αρ. Πρωτ. 6576/22-06-2017) με θέμα: «Σχετικά με τον ορισμό της παραμεθορίου όσον αφορά το επίδομα του άρθρου 127 περίπτωση Ε του Ν. 4472/2017».

Με το άρθρο 127 περίπτωση Ε' του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί σε ορισμένες μόνο από τις συνοριακές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, η ακριβής διατύπωση του πρώτου εδαφίου της ανωτέρω περίπτωσης είναι η ακόλουθη (η υπογράμμιση προστέθηκε):

«Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης, καθώς και στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €).»

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το σχετικό νομοσχέδιο, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε στο συγκεκριμένο επίδομα τον τίτλο «επίδομα παραμεθορίου», παρά το γεγονός ότι το ίδιο το κείμενο του νόμου δεν του αποδίδει - όπως φαίνεται και από το ανωτέρω απόσπασμα - κάποιον τίτλο ή άλλο χαρακτηρισμό. Συγκεκριμένα Διαβάστε τη σχετική ερώτηση:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ