2017-06-26 20:53:22
Φωτογραφία για Δήμος Αθηναίων: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα σκουπίδια
Σύνεση και υπευθυνότητα ζητεί από την κυβέρνηση αλλά και τους απεργούς ο δήμος Αθηναίων, για το ζήτημα των σκουπιδιών, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων Γιώργος Μπρούλιας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από την κυβέρνηση να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των δήμων, ειδικά στην καθαριότητα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο καθεστώς» και «υπό ομηρία συμβασιούχους». «Κυβέρνηση, δήμοι, εργαζόμενοι λογοδοτούμε στους πολίτες και κρινόμαστε μόνο από το αποτέλεσμα» καταλήγει ο κ. Μπρούλιας.

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η στιγμή απαιτεί από Κυβέρνηση και απεργούς να δείξουν σύνεση και υπευθυνότητα. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να τις αναγνωρίσει δημοσίως και να διασφαλίσει τον τερματισμό των κινητοποιήσεων. Ο δήμος Αθηναίων καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών των δήμων, ειδικά στην καθαριότητα, τερματίζοντας το απαράδεκτο καθεστώς των υπό ομηρία συμβασιούχων. Απαιτείται άμεσος εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας. Πρέπει να εξασφαλιστούν η αυτονομία, η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία στη διαχείριση των ανταποδοτικών υπηρεσιών, χωρίς να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας. Κυβέρνηση, δήμοι, εργαζόμενοι λογοδοτούμε στους πολίτες και κρινόμαστε μόνο από το αποτέλεσμα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ