2017-06-27 20:34:11
Φωτογραφία για Άρθρο του Βρετανού υπουργού για το Brexit: Τι θα γίνει με τους Έλληνες
Η Βρετανία είναι μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία και έτσι θα συνεχίσει να είναι, γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα« ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Έλληνες που ανησυχούν για το μέλλον τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλουμε να εγγυηθούμε το καθεστώς τον πολιτών της ΕΕ που ζουν ήδη στη Βρετανία και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους σε γενικές γραμμές όπως τώρα. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης, δεν πρόκειται να υπάρξουν διακρίσεις. Θέλουμε να είναι εύκολο για τους Έλληνες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία να παραμείνουν στη Βρετανία» ξεκαθαρίζει ο Βρετανός υπουργός στο αποκλειστικό άρθρο του στα «Νέα».

Για να αποκτηθεί η ιδιότητα του μονίμως εγκατεστημένου, η Βρετανία προτείνει οι πολίτες που είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στο έδαφός της να κάνουν αίτηση με καταληκτική ημερομηνία μεταξύ 29 Μαρτίου 2017 και της ημερομηνίας τελικής αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ
. «Η παραμονή των πολιτών της ΕΕ που θα θελήσουν να συνεχίσουν να ζουν εδώ δεν θα υπόκειται σε όρους μετανάστευσης», διευκρινίζει. «Οι πολίτες αυτοί θα συνεχίσουν ελεύθερα να εργάζονται και να σπουδάζουν, θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και θα μπορούν να διεκδικούν επιδόματα και συντάξεις» προσθέτει.

«Θα συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε Έλληνες στη Βρετανία και μετά το Brexit. (…) Το Brexit δεν είναι το τέλος της σχέσης, κάθε άλλο. Είναι απλώς ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση αυτή» καταλήγει.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Ντέιβιντ Ντέιβις στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ