2017-06-28 15:51:27
Φωτογραφία για Πώς φορολογείται το εισόδημα από τα απογευματινά ιατρεία
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Η αμοιβή ενός γιατρού από παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της απογευματινής λειτουργίας ενός νοσοκομείου, αντιμετωπίζεται φορολογικά ως μία επιπλέον επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, για τα συγκεκριμένα εισοδήματα, ο επαγγελματίας καλείται με τα σημερινά δεδομένα να πληρώσει φόρο ο οποίος κυμαίνεται από 22% έως 45% και εισφορά αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, υποχρεούται να προκαταβάλει το φόρο στο 100%. Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο για την παράλληλη εργασία, οι γιατροί που εργάζονται στην απογευματινή «ζώνη» του ΕΣΥ, πιθανότατα να επιβαρυνθούν επιπλέον και με εισφορές ΕΦΚΑ.

Το ζήτημα αυτό θίγει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΙΣΗ), επισημαίνοντας ότι υφίσταται στρεβλότητα στον τρόπο φορολόγησης των προαναφερόμενων εισοδημάτων. Την άποψη αυτή ο Σύλλογος τη βασίζει στο εξής τετράπτυχο:


τα απογευματινά ιατρεία γίνονται σε χώρο μέσα στο Νοσοκομείο

η αμοιβή εισπράττεται από το Νοσοκομείο

η απόδειξη δίδεται στον ασθενή από το Νοσοκομείο (δεν είναι απόδειξη του ιατρού)

ο γιατρός πληρώνεται, από το νοσοκομείο, μέρος των χρημάτων της συνολικής επίσκεψης.

«Η συμμετοχή ενός ιατρού στα απογευματινά ιατρεία των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, επιφέρει την υπέρμετρη φορολόγησή του, στα όρια της νομιμότητας, και την φορολογική αντιμετώπιση του συνολικού εισοδήματός του, ως εισόδημα προερχόμενο εξ ολοκλήρου από ελεύθερο επάγγελμα, παρά την υφιστάμενη σχέση μισθωτής εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά, και ζητάει η συγκεκριμένη παροχή να λογίζεται ως σχέση εξαρτημένης εργασίας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ