2017-06-30 04:29:29
Φωτογραφία για Στο περίμενε οι υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς
Νέαρχος Κυπριανού   

Σε αναμμένα κάρβουνα εξακολουθούν να κάθονται οι υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, καθώς αναμένουν εδώ και μήνες από το υπουργείο Άμυνας να καταθέσει του κανονισμούς για τις προαγωγές και τις αφυπηρετήσεις. 

Το υπουργείο Άμυνας είχε δεσμευτεί για κατάθεση των κανονισμών πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, η Βουλή κλείνει σε μερικές ημέρες για τις διακοπές του καλοκαιριού και δεν υπάρχει φως στο τούνελ όσον αφορά στην κατάθεση των κανονισμών. 

Το σίριαλ με τους κανονισμούς των υπαξιωματικών ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2015. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τους κανονισμούς και κατατέθηκαν στη Βουλή για συζήτηση. Η προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας είχε αποφασίσει ότι οι κανονισμοί για προαγωγές και αφυπηρετήσεις των υπαξιωματικών θα εγκριθούν ταυτόχρονα με τους κανονισμούς για τους αξιωματικούς.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τον Δεκέμβριο του 2016 εγκρίθηκαν μόνο οι κανονισμοί για τους αξιωματικούς
. Το υπουργείο Άμυνας απέσυρε του κανονισμούς των υπαξιωματικών, με δέσμευση για προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών, κυρίως όσον αφορά στο θέμα των ανθυπασπιστών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για προαγωγές. Ο Σύνδεσμος των Υπαξιωματικών είχε υποβάλει πρόταση για δημιουργία τριών κατηγοριών ανθυπασπιστών και το υπουργείο υποσχέθηκε να τη μελετήσει και στο μέτρο του δυνατού να προβεί σε ανάλογες αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Μέχρι σήμερα, το νομοσχέδιο δεν ετοιμάστηκε από το υπουργείο Άμυνας και δικαιολογημένα υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία στις τάξεις των υπαξιωματικών. Πολλοί υπαξιωματικοί, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον «Φ», εξέφρασαν την άποψη ότι με τους ρυθμούς που κινείται το υπουργείο οι κανονισμοί πολύ δύσκολα θα εγκριθούν πριν από το τέλος του χρόνου. 

Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και οι κανονισμοί για τους ΕΠΥ. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια και αναμένεται ότι με την ψήφιση των κανονισμών θα ρυθμιστούν αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους ΕΠΥ. 

 

ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/411137/sto-perimene-oi-ypaxiomatikoi-tis-ethnikis-froyras
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ