2017-07-01 07:25:12
Φωτογραφία για Allianz: Απαιτούνται επενδύσεις 4,6 δισ. ετησίως σε ΑΠΕ
Πρέπει να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οι χώρες του G20, ευθυγραμμιζόμενες με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων, σύμφωνα με το Allianz Climate and Energy Monitor 2017. Οι επενδύσεις που χρειάζονται ετησίως σε απόλυτους αριθμούς είναι 709 δισεκ. μεταξύ 2014 και 2035.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των επενδύσεων και στην ανάπτυξη του κλάδου παίζει η η Allianz η οποία μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 4,6 δισεκ. ευρώ σε ΑΠE και στοχεύει προβεί σε νέες επενδύσεις στο μέλλον. Το αξιόπιστο, σταθερό εποπτικό περιβάλλον ενισχύει την πρόθεση των επενδυτών, δηλώνει ο Axel Zehren, CFO, στην Allianz Investment Management.

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία διατηρούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των πρώτων, σύμφωνα με το  Allianz Climate and Energy Monitor 2017. Η Κίνα, διατηρεί την θέση της στους «καλύτερους του κλαμπ», -ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν ένα καλό περιβάλλον για επενδύσεις.


“Το φετινό Allianz Climate & Energy Monitor δείχνει ότι οι αναδυόμενες οικονομίες αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ηγετικό ρόλο και ενισχύουν αξιόπιστα τα πλαίσια χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς το δικό τους συμφέρον», δηλώνει ο Simone Ruiz-Vergote, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Climate Solutions.

“Η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αφρική βελτίωσαν την ελκυστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2016. Αυτές οι χώρες παρουσιάζουν καλές προοπτικές για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εάν διατηρηθεί η πολιτική που εφαρμόζουν σήμερα και το capacity της αγοράς”, ο ίδιος προσθέτει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ