2017-07-01 18:15:19
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ VD
Με πολλή και σκληρή δουλειά το Σαββατοκύριακο η ελληνική αντιπροσωπεία θα προετοιμαστεί για την επανέναρξη τη Δευτέρα των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο ζήτημα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, μετά τη χθεσινή καταλυτική συμμετοχή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. 

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τον κ. Γκουτέρες «εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή», λέγοντας ότι ένιωσε τυχερός «που μπορέσαμε χθες να συνεργαστούμε σε μία πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για το Κυπριακό». «Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τη Δευτέρα έχουμε εμείς τη συνέχεια», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Έχουμε πει να απαντηθούν δύο θεμελιακά ερωτήματα και να σπάσουμε αυτά τα ερωτήματα σε σειρά απαντήσεων. Το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει στην ομάδα μας, την Ελληνική Αντιπροσωπεία, αλλά και στην Κυπριακή Αντιπροσωπία, πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Όμως, όπως ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι χρήσιμη για τη χώρα».


Σε δήλωση που εξεδωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, αναφέρεται πως έχει επιτευχθεί μια «σαφής κατανόηση» επιτευχθεί στις συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αναφορικά με το τι χρειάζεται για να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για την επανένωση του νησιού.

Ο Γκουτέρες, ο οποίος έφθασε την Παρασκευή στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, δήλωσε πως είχε το ίδιο βράδυ μια «θετική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα» συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου. «Προέκυψε πως υπάρχει σαφής κατανόηση των ουσιωδών στοιχείων ενός πακέτου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο», αναφέρει ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτιέρες στη δήλωση. «Ο γενικός γραμματέας παραμένει πλήρως δεσμευμένος σ' αυτές τις προσπάθειες για να προσφερθεί στο λαό της Κύπρου μια συνολική διευθέτηση» καταλήγει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ