2017-07-02 11:00:31
Φωτογραφία για Ας τους να πιστεύουν στο θαύμα της ανάπτυξης.  Εμείς πιστεύουμε στο Θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην Ελλάδα.
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Με την ανάπτυξη τους ο νεο-Έλληνας έχει καλή προοπτική για γκαρσόνι;

Αύριο όμως δίχως τα τοκογλυφικά ρεμάλια έχει δυναμική προοπτική να γίνει πολιτισμικός οδηγός. 

Διαφημίζουν τα ακριβότερα σχολεία-κολλέγια στον κόσμο με δίδακτρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά σκοντάφτουν στην άγνοια τους ότι το ακριβότερο και πολυτιμότερο σχολείο είναι ο Οικουμενικός Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. 

To διακήρυξε η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ για τις ημέρες μας: «Μια μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων των λαών της οικουμένης». («Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιόν μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας)

Ο “πολλαπλασιαστής ισχύος” των ΕΛΛΗΝΩΝ πάντα θα είναι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ. 

Μπορεί οι ισχυροί της γης  να έχουν πυρηνικά στρατηγικά όπλα αλλά εμείς οι καταφρονεμένοι πτωχοί Ορθόδοξοι Έλληνες μαζί με τον ΤΙΜΙΟ και Ζωοποιό Σταυρό έχουμε σαν πνευματικά  υπερόπλα  ότι σχετίζεται με τον ΒΙΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ δηλ. την εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Εσθήτος που εορτάζουμε αυτή την Κυριακή  και την εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης  ΤΗΣ.


Δυο μεγάλες εορτές του καλοκαιριού γίνονται ορόσημα-οδοδείκτες για το ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ αφιερωμένο στην Παναγία μας και αποτελούν τα ζωντανά κομμάτια της υπερχιλιόχρονης ιστορίας της Ρωμιοσύνης που θα πρέπει να μάθουμε να τα χειριζόμαστε σωστά γνωρίζοντας τις διαδρομές τους μέσα στον χρόνο.

Η ΤΙΜΙΑ ΕΣΘΗΤΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 

2 Ιουλίου

«Στο ναό των Βλαχερνών, που είχε κτίσει η βασίλισσα Πουλχερία, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και σύζυγος του αυτοκράτορα Μαρκιανού (451 - 457 μ.Χ.), είχαν κατατεθεί τα σπάργανα (εντάφια) της Θεοτόκου, τα όποια είχαν σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιουβενάλιο (βλέπε  koukfamily
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ