2017-07-04 10:00:20
Φωτογραφία για Brexit: Υπέρ της παραμονής θα ψήφιζαν οι Βρετανοί αν γινόταν τώρα το δημοψήφισμα
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Brexit θα αντιστρεφόταν εάν η ψηφοφορία γινόταν αύριο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η έρευνα της Survation έδειξε ότι μια σαφής πλειοψηφία των Βρετανών (54%) θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν διεξαγόταν νέο δημοψήφισμα, ενώ το 46% θα υποστήριζε το Brexit.

Καθώς η ηγέτιδα της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ έκανε μια πιο συμβουλευτική προσέγγιση, η έρευνα της Survation έδειξε επίσης ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς θέλουν έναν διακομματικό συνασπισμό για να διαπραγματευτεί την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ενώ λιγότεροι από το ένα τρίτο πιστεύουν ότι το βάρος πρέπει να πέσει μόνο στην κυβέρνηση μειοψηφίας των Τόρις.

Η Τερέζα Μέι προηγείται του Τζέρεμι Κόρμπιν, για το ποιον οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο να διαπραγματευτεί την καλύτερη συμφωνία, με 51% και 35% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία δήλωσε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να σταματήσουν συνολικά οι συνομιλίες εξόδου και να εργαστούν για να παραμείνουν στην ΕΕ, ενώ περίπου το ένα τρίτο υποστήριξε την καταβολή τελών για την πρόσβαση στην τελωνειακή ένωση χωρίς δασμούς.


Λιγότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων υποστηρίζει την τρέχουσα στρατηγική της κυβέρνησης να εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση προκειμένου να επιτύχει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με άλλες χώρες, καθώς οι Εργατικοί σηματοδότησαν την ισχυρότερη στήριξή τους στην παραμονή του μπλοκ. Ωστόσο, περισσότεροι Βρετανοί (47 τοις εκατό) αντιτίθενται σε δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία σε σχέση με όσους την υποστηρίζουν (46 τοις εκατό).

Εν τω μεταξύ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Τόρις ανακτούν ένα προβάδισμα μιας μονάδας έναντι των Εργατικών. Ωστόσο, μια ξεχωριστή έρευνα για τον Observer έδειξε τους Εργατικούς στο 45 τοις εκατό, έξι μονάδες μπροστά από τους Τόρις στο 39 τοις εκατό.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η Μέι έχει μια καθαρή έγκριση -20 μετά τις καταστροφικές γενικές εκλογές, με τον Κόρμπιν στο +4.

independent.co.uk

antinews.gr 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήρε Πέπε η Μπεσίκτας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήρε Πέπε η Μπεσίκτας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ