2017-07-05 07:11:08
Φωτογραφία για Τι και πώς θα της μαγειρέψεις την πρώτη φορά όταν έρθει για φαγητό σπίτι σου
Έχετε πιει ποτά σε μπαρ. Έχετε κάνει βουτιές στη θάλασσα. Έχετε πάει σινεμά. Έχετε βγει για ρομαντικό δείπνο σε εστιατόριο. Και τώρα, τι άλλο μένει, είτε για να την «ψήσεις» να κάνει σχέση μαζί σου, είτε για να της υπενθυμίσεις τι άντρα έχει δίπλα της εδώ και περίπου μερικές εβδομάδες που είστε μαζί; Να της κάνεις το τραπέζι για πρώτη φορά σπίτι σου.

Φυσικά, το μενού δεν θα έχει delivery, αλλά ένα γεύμα από τα χεράκια σου που αν μη τι άλλο θα της μείνει αξέχαστο για καιρό και θα σε κάνει να «ψηλώσεις» πολύ στα μάτια της. Περνάμε λοιπόν ευθύς αμέσως στο προκείμενο: Τι θα της μαγειρέψεις;

Προτού σε λούσει κρύος ιδρώτας και αρχίσεις να googl-άρεις σαν τρελός συνταγές στο λάπτοπ/smartphone, χαλάρωσε, βάλε ποδιά και ακόνισε τα μαχαίρια σου. Σου έχουμε το μενού που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και θα την κάνει να γλείφει τα δάχτυλα της από ικανοποίηση για το ταλέντο σου στην κουζίνα.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ορεκτικό

Μία δροσερή, πολύχρωμη και πλούσια σαλάτα είναι το ιδανικό ορεκτικό για ένα καλοκαιρινό μενού. Σου προτείνουμε μια σαλάτα καπρέζε.

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες τομάτες

1 mozzarella di bufala

φύλλα βασιλικού

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ρίγανη

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Κόβεις σε ροδέλες τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα.

Τοποθετείς μια ροδέλα μοτσαρέλας πάνω από μια ροδέλα ντομάτας κι ένα φυλλαράκι βασιλικό.

Αρταίνεις προσεκτικά με λίγη ρίγανη, αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις προσεκτικά με ελαιόλαδο.

Κυρίως πιάτο

Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα γευματίσετε μαζί σπίτι σου και μάλιστα με ένα γεύμα, μαγειρεμένο από την αυτού μεγαλειότης σου, καλό θα ήταν να αφήσεις τις περίτεχνες συνταγές στην άκρη και να προτιμήσεις να κινηθείς εκ του ασφαλούς, κυρίως γιατί δεν γνωρίζεις ακόμα πολλά για εκείνη όσον αφορά τα γευστικά της γούστα, αλλά και τυχόν αλλεργίες σε τρόφιμα που μπορεί να έχει -π.χ. μύδια και λοιπά οστρακοειδή θαλασσινά.

Παίξε μπάλα λοιπόν με μία light, νόστιμη, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα τόνου.

Υλικά:

μισό πακέτο λιγκουίνι

4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 μεγάλες τριμμένες τομάτες

1 κονσέρβα τόνου σε λάδι

ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο βιολογικό

1 σφηνάκι ούζο

χοντρό αλάτι

ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένα νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το ελαιόλαδο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό και προσθέτεις τον τόνο, ανακατεύοντας για 1-2 ακόμη λεπτά. Σβήνεις με ένα σφηνάκι ούζο και προσθέτεις τον χυμό από τις τομάτες. Αφήνει την σάλτσα να δέσει, σιγοβράζοντας. Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό ανάλογα την προτίμησή σου. Σερβίρεις αμέσως με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κοκτέιλ αντί για επιδόρπιο

Μπορεί το γεύμα σας να επιλέξεις να το συνοδεύσετε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί, που ταιριάζει γάντι με τον τόνο, ωστόσο για το κλείσιμο του δείπνου οφείλεις να της σερβίρεις κάτι πιο εντυπωσιακό, για να κλείσει υπέροχα η βραδιά σας. Αντί για γλυκό, προτίμησε να της φτιάξεις ένα cocktail, που όμοιό του το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχει απολαύσει ξανά. Όπως το φωσφορίζον El Guapo.

Υλικά:

2 μεζούρες τεκίλα

3/4 μεζούρας χυμός lime

1/2 μεζούρα σιρόπι αχλαδιού

Μπύρα με Ginger

1 φλούδα lime

Εκτέλεση: Ανακατεύεις στο σέικερ τεκίλα, το σιρόπι αχλαδιού και τον χυμό lime. Σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι, γεμάτο πάγο. Προσθέτεις την μπύρα και γαρνίρεις με τη φλούδα του lime.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ