2017-07-07 21:00:46
Φωτογραφία για Δώσανε στον ναρκωμανή την δόση του... Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.
Εγκρίθηκε σήμερα από τον ESM, όπως ήταν αναμενόμενο, η εκταμίευση της τρίτης δόσης για την Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο αυτής της δόσης θα ανέλθει σε 7,7 δισ. Ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ESM τη Δευτέρα. Από το ποσό αυτό, 6,9 δισ. Ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 0,8 δισ. Ευρώ για εκκαθάριση καθυστερήσεων. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM κ. Klaus Regling δήλωσε: "Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το στάδιο. Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας αξίζουν την αναγνώριση ότι έχουν προχωρήσει πολύ στην επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία για την ανοικοδόμηση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. "


Η ανακοίνωση αναφέρει «πως μια περαιτέρω εκταμίευση για εκκαθάριση καθυστερήσεων ύψους 0,8 δισ. Ευρώ μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των καθυστερήσεων, χρησιμοποιώντας τους ίδιους πόρους της για την εκκαθάριση των καθυστερήσεων καθώς και τη χρηματοδότηση από την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα. Υπόκειται σε περαιτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM. 

Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική ενίσχυση του ESM για την Ελλάδα θα ανέλθει σε 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ, από το συνολικό ποσό του προγράμματος μέχρι 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Μαζί, ο ESM και το EFSF έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει 181,2 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), κάνοντας τα ταμεία διάσωσης τους μεγαλύτερους πιστωτές στην Ελλάδα». 

«Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των μελών του ESM. Το διοικητικό συμβούλιο του ESM περιλαμβάνει τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους υψηλού υπουργείου Οικονομικών των μελών του ESM» καταλήγει η ανακοίνωση.

P. Moscovici: Ισχυρό σήμα ελπίδας η έγκριση της δόσης 

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, μέσω twitter, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα «ισχυρό σήμα ελπίδας».

«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων», δήλωσε ο κ. Moscovici. 

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Liberal: 

Από τα 8,5 δισ. ευρώ του συνολικού πακέτου της δεύτερης αξιολόγησης, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα ύψους 6,9 δισ. ευρώ θα πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εξοφληθούν χρεολύσια του Ιουλίου.  

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου θα πρέπει να εξοφληθεί το τριετές «ομόλογο Σαμαρά» ύψους 2,2 δισ. ευρώ που εκδόθηκε το 2014, δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ, και ομόλογα προς την ΕΚΤ, το ένα ύψους 2,45 δις. ευρώ και το άλλο 1,45 δισ. ευρώ. 

Τα χρήματα από το δάνειο του ESM που προορίζονται για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των 6,5 και πλέον δισ. ευρώ που χρωστά το Κράτος σε προμηθευτές (3,2 δις. ευρώ), συνταξιούχους (1,5 δις. ευρώ), φορολογούμενους που περιμένουν επιστροφή φόρων 1,9 δισ. ευρώ) κλπ. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Μας δουλεύουν γιατί ξέρουν ότι θα το φάμε το δούλεμα Και μας δουλεύουν όλοι μαζί...

Και οι ξένοι δυνάστες δανειστές και οι ντόπιοι προδότες δοσίλογοι υπηρέτες τους...

Κι αυτό το κάθαρμα ο Moscovici... τι χοντροδούλεμα μας κάνει...

Ενώ οι Ελληνες υποφέρουμε και κάθε μέρα πεθαίνουμε αυτός μιλάει για ανάπτυξη και σταθεροποίηση της οικονομίας...

Αχ, ρε σιχάματα...

Ως πότε θα σας ανεχόμαστε ΟΛΟΥΣ. 
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ