2017-07-09 17:47:00
Φωτογραφία για Τραγωδία στα Χανιά: Έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του
Ένας ηλικιωμένος με προβλήματα ακοής, ένα γεμάτο όπλο και ένα μοιραίο λάθος, συνθέτουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το

Σάββατο στην Κρήτη και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο 58χρονος Αντώνης Ροδολάκης, έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του 85χρονου πατέρα του, όταν ο τελευταίος τον πέρασε για κλέφτη και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα επισκέφθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, πολύ κοντά στην Παλαιόχωρα Χανίων, τον πατέρα του ο οποίος ήταν μόνος, για να δει αν είναι καλά. Φθάνοντας στο σπίτι, χτύπησε την πόρτα αλλά λόγω προβλήματος ακοής ο 85χρονος δεν άκουγε. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 58χρονος προσπάθησε να μπει στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού ανησύχησε για την υγεία του πατέρα του.

Μπαίνοντας στο σπίτι, δεν αντιλήφθηκε τον πατέρα του που ήταν οπλισμένος, αλλά ούτε και ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε πως ο άνδρας που είχε μπει από το παράθυρο ήταν ο γιος του. Έχοντας στα χέρια το όπλο, πυροβόλησε δίχως δεύτερη σκέψη και τραυμάτισε σοβαρά το παιδί του. Μόλις πλησίασε και είδε πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πεσμένος στο πάτωμα του σπιτιού του ήταν ο γιος του, ο 85χρονος έπαθε νευρικό κλονισμό.


Η σύζυγος του 58χρονου που τον περίμενε έξω από την πόρτα ακούγοντας τους πυροβολισμούς έντρομη κάλεσε ασθενοφόρο και αστυνομία.

«Ο παππούς από τότε που πέθανε η γυναίκα του ήθελε να μένει μόνος του στο σπίτι, στο χωριό. Ο ένας από τους τρεις γιους του, ο Αντώνης, ερχόταν πιο συχνά και τον έβλεπε. Χτες το βράδυ ήρθε ο Αντώνης μαζί με τη γυναίκα του, να δουν τον παππού. Ανησύχησε ο άνθρωπος που δεν του άνοιγε ο παππούς την πόρτα και σκέφτηκε ότι κάτι κακό μπορεί να συνέβη στον πατέρα του. Μπήκε από το παράθυρο και λέει στην γυναίκα του "δεν μπορώ να δω πού είναι ο πατέρας μου" και τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός. Η γυναίκα του μαζί με τον γείτονα, απομακρύνθηκαν από το σπίτι και κάλεσαν την αστυνομία» λέει στο protothema.gr συγγενής του άτυχου Αντώνη και προσθέτει: «Εγώ πιστεύω ότι ο παππούς δεν άνοιγε την πόρτα γιατί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του, πολλά χρόνια τώρα. Επειδή έμενε μόνος του στο χωριό και το χωριό αυτό έχει μόνο τρεις κατοίκους, τρεις ηλικωμένους ανθρώπους, είχε μία κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο σπίτι για να πυροβολήσει σε περίπτωση που θα τον λήστευαν. Πού να ήξερε ότι θα σκότωνε το ίδιο του το παιδί. Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις είδε μέσα στα αίματα το πρόσωπο του γιου του, πρέπει να σοκαρίστηκε ο άνθρωπος και γι' αυτό μετά ο παππούς ταμπουρώθηκε στο σπίτι και πυροβολούσε ανεξέλεγκτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και δεν άνοιγε σε κανέναν, ούτε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που είχε φτάσει, ούτε στους αστυνομικούς.

Ύστερα από αρκετές ώρες και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα Κυριακής, με μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση άτομα του τμήματος ειδικών αποστολών της ΕΛ.ΑΣ έκαναν έφοδο στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Ο 85χρονος βρισκόταν ακόμη σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ στη σορό του γιου του θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 55χρονου που προσπαθεί να βρει τρόπο να εξηγήσει στα δυο μικρά παιδιά της πως χάθηκε έτσι άδικα και ξαφνικά ο πατέρας τους και μάλιστα από όπλο που κρατούσε ο παππούς τους.

Ο 85χρονος πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, «χθες , ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για περιστατικό πυροβολισμών σε περιοχή του Δήμου Κανδάνου- Σελίνου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, που κατέφθασαν στο σημείο, ενώ στον χώρο του περιστατικού έφτασε άμεσα και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών, όσο και προς αόριστες κατευθύνσεις περιμετρικά του σπιτιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Τις πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματοποίησαν επέμβαση στο σπίτι του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά έναν εξ αυτών, ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.  πηγή
epixirimatias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ