2017-07-11 22:46:12
Φωτογραφία για Στο Silverstone θα δοκιμαστεί το σύστημα προστασίας Shield
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιμένει πως το 2018 πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένα σύστημα προστασίας του κεφαλιού των οδηγών 'Ετσι πριν λίγες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του συστήματος Shield, το οποίο όπως ανακοίνωσε θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο περιθώριο του αγώνα στο Silverstone.

Και μπορεί η φωτογραφία να δείχνει το Shield τοποθετημένο πάνω στη Williams FW40, αλλά σε πραγματικές συνθήκες το σύστημα θα «φορεθεί» στη Ferrari SF70H.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν δύο ανάλογα συστήματα, το Halo και το Aeroscreen είχαν δοκιμαστεί αλλά η FIA δεν κατέληξε σε κανένα από τα δύο, με τους οδηγούς να εκφράζουν ουκ ολίγες επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου συστήματος προστασίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση , με το Shield (κατασκευασμένο από την Isoclima) να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, οι επιφυλάξεις είναι έντονες και έχουν να κάνουν τόσο με την ορατότητα σε περίπτωση βροχής, όσο και με το έαν και κατά πόσο μπορεί να προσφέρει προστασία ουσιαστική σε περίπτωση όχι μικρών θραυσμάτων στην πίστα αλλά δυνατού χτυπήματος σαν αυτό που τραυμάτισε θανάσιμα τον Jules Bianchi στην Ιαπωνία.


Η FIA μιλά προς το παρόν για προστασία από θραύσματα από την πίστα (περίπτωση ανάλογη του τραυματισμού του Massa) και όχι για δυνατά χτυπήματα τύπου Bianchi, ενώ επιμένει πως δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα του οδηγού.

Μένει να δούμε στην πράξη πώς υλοποιούνται όλα αυτά και βέβαια να ακούσουμε και τις εντυπώσεις των άμεσα ενδιαφερομένων που δεν είναι άλλοι από τους οδηγούς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ