2017-07-13 10:06:50
Φωτογραφία για Ρομπότ θα γράφει ειδήσεις σύμφωνα με την Google
Το κομμάτι της Google που ακούει στο όνομα Digital News Initiative αφορά ένα κονδύλι που προάγει την εφευρετικότητα στην δημοσιογραφία της Ευρώπης. 

Μεταξύ των νέων χορηγημένων projects βρίσκεται το RADAR, πόνημα της συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Τύπου Βρετανίας-Ιρλανδίας και της startup εταιρίας Urbs Media. Το RADAR, έχοντας κερδίσει από επιχορηγίες $804.000 δολάρια, αφορά μία A.I. που θα είναι σε θέση μέχρι το 2018, κάνοντας χρήση της διαδικασίας NLG (Natural Language Generation), να "γράφει" περίπου τριάντα χιλιάδες ειδήσεις μηνιαίως, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του θέματος, των λέξεων καθώς και των γραφικών στοιχείων που θα απαρτίζουν το τελικό άρθρο. 

Μια ομάδα παραταύτα πέντε ανθρώπων, θα είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση, το πρότυπο καθώς και την επεξεργασία ειδήσεων που ως γνώμονα τους έχουν τα δεδομένα, σχετικά με θέματα όμως την εγκληματικότητα, την υγεία και την εργασία. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που βλέπουμε κάποιο "ρομπότ" να αναλαμβάνει τη συγγραφή άρθρων, αφού από το 2014 το Σωματείο Τύπου Αμερικής κάνει χρήση του Wordsmith, ενός NLG A.I. προγράμματος, ενώ και οι New York Times και Los Angels Times χρησιμοποιούν κάποιου είδους αυτοματοποίησης για αναφορές χαμηλής σημασίας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ