2017-07-13 18:44:11
Φωτογραφία για The mission:Στο πάρτι στην Μύκονο του Βασίλη Μηλιώνη που άλλαξε τα φώτα στην ΔΕΗ
The mission:Στο πάρτι στην Μύκονο του Βασίλη Μηλιώνη που άλλαξε τα φώτα στην ΔΕΗ.Ο γαλοζοαίματος ρεπόρτερ Διονύσης Θανάσουλας αυτή τη φορά είχε πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Άλλωστε βρισκόταν σε μια από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του.Το ελικόπτερο έμοιαζε με μικρή μεταλλική κουκίδα στον ουρανό της Μυκόνου. Καθώς πλησίαζε στον προορισμό του, μια μοναδική βίλα-χασιέντα καμουφλαρισμένη στον Φωκό της Μυκόνου μπορούσες να διακρίνεις στο πιλοτήριο δύο γυναικεία σαρκώδη χείλη πάνω στα οποία ένας δεινός σέρφερ θα μπορούσε να κάνει απίστευτες πιρουέτες, μέρος ενός θανάσιμα σμιλεμένου προσώπου που αδυνατούσαν να κρύψουν τα ακουστικά που κρατούσαν σαν στέκα την ολόμαυρη χαίτη των μαλλιών της.

Γράφει ο Charles Joseph Bonaparte

Ο Διονύσης Θανάσουλας δίπλα της, πολύ δίπλα της όμως, μοναδικός επιβάτης του σιδερένιου πουλιού φορώντας μαύρα γυαλιά ray ban wayfarer, σε απευθείας σύνδεση με το κέντρο διαλογισμού του εγκεφάλου του προσπαθούσε να τιθασεύσει το βλέμμα του που ήταν καρφωμένο στα ατέλειωτα χυτά πόδια της πιλότου του ιδιωτικού ελικοπτέρου που είχε παραχωρήσει στον Γιώργο Δημητρομανωλάκη φίλος του εφοπλιστής.


Ο Γιώργος θέλοντας να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την πτήση του πολύτιμου Διονύση φρόντισε ακόμη και η πιλότος να είναι το συγκεκριμένο θανάσιμο κορίτσι. Ο Διονύσης παρά τους μήνες διαλογισμού που είχε κάνει κοντά στους μοναχούς Σαολίν στο Θιβέτ δεν μπορούσε να τιθασεύσει το βλέμμα του που ταξίδευε στα χυτά πόδια του κοριτσιού και κατέληγε στο ανύπαρκτο εσώρουχο της νεαρής πιλότου. Δεξιά και αριστερά στο περιποιημένο αιδοίο της δύο μικρά tatoos που έδειχαν ινδιάνικα βέλη προειδοποιούσαν τον Διονύση να αρκεσθεί μόνο στην περιπλάνηση του βλέμματος. Η αποστολή του γαλαζοαίματου ρεπόρτερ ήταν το πάρτυ του κ. Βασίλη Μηλιώνη της Ηellas Power που είχε κάνει ακόμη πιο πουτάνα το μπουρδέλο που λέγεται ΔΕΗ.

Ήταν η πιλότος προσγείωσε το μεταλλικό πουλί σαν πούπουλο στο ελικοδρόμιο της βίλας άπλωσε το χέρι της και έδωσε ένα τρυφερό χάδι στην πλούσια κόμη του Διονύση και με μια απρόσμενη κίνηση κόλλησε τα χείλη της στα δικά του.

-Αυτό για να σε ευχαριστήσω που ήσουνα τζέντλεμαν στην διάρκεια της πτήσης…,

Παρά το αεράκι που φυσούσε ο Διονύσης ίδρωσε, ξεφύσηξε και κατέβηκε με έναν αναστεναγμό θλίψης. Ηταν η ώρα να αφοσιωθεί στην αποστολή του για τις ανάγκες του mononews.gr.

Οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να καταφθάνουν στο κινητό του για τις κινήσεις του κ. Βασίλη Μηλιώνη. Λίγοι εκλεκτοί φίλοι θα μοιράζονταν τις μοναδικές στιγμές του ελεύθερου πλέον νεαρού επιχειρηματία.

Ο μόνος που έλειπε από το πάρτυ ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος η παρουσία του οποίου στο πάρτυ του νεαρού Μηλιώνη θα μπορούσε να είναι από μόνη της ένα τρολάρισμα στην Δικαιοσύνη της Κολομβίας των Βαλκανίων. Φυσικά ο κ. Μηλιώνης δεν προσκάλεσε στο πάρτυ του τον υπουργό. Ούτε βέβαια και από το μυαλό του Παπαγγελόπουλου πέρασε η ιδέα να βρίσκεται σε τέτοιου είδους κοσμικά event.

Kι όμως όλα τα εκλεκτά στελέχη της Δικαοσύνης (των αρμοδίων υπουργών συμπεριλαμβανομένων) θα έπρεπε να δίνουν το παρόν σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης στα πάρτυ των ισχυρών που παρανομούν και βρίσκουν πάντα τον τρόπο να σκίζουν τα δίχτυα της Δικαιοσύνης. Μόνο έτσι οι εκπρόσωπου του υποτιθέμενου θεσμού θα συνειδητοποιούσαν στο πετσί τους έναν από τους λόγους που η Ελλάδα είναι Κολομβία των Βαλκανίων. Η παρουσία των εκάστοτε Παπαγγελόπουλων στα πάρτυ της χλιδής των παρανόμων θα μπορούσε να λειτουργήσει θεραπευτικά για τον θεσμό.

Ο Διονύσης φόρεσε το Dsquared2 μαγιώ του και έκλεισε την πόρτα της βίλας πίσω του. Η αποστολή του είχε αρχίσει.

Ο ίδιος θα την περιέγραφε ως εξής στο mononews.gr>

Το αναιμικό κυματάκι έσκαγε σχεδόν στα πόδια τους, η ζέστη ήταν αφόρητη αλλά η παρέα πρώτη ξαπλώστρα κύμα στο Principote δεν έδειχνε να νοιάζεται πολύ. Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης, ένας φίλος του και κάποιες νεαρές φίλες τους απολάμβαναν ηδονικά την ημέρα τους στον Πάνορμο, πίνοντας κοκτέιλ και τρώγοντας σούσι.

Το πρώην χρυσό αγόρι της Ηellas Power διατηρώντας πάντα την αγάπη του για το luxury περιτύλιγμα της ζωής, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος συνομιλώντας με φίλους και γνωστούς.

Έμοιαζε να έχει αφήσει πίσω του -οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι αυτό συμβαίνει- το σκάνδαλο της Hellas Power που μαζί με την Energa φέσωσαν την ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο με 250.000.000 ευρώ!

Ο Βασίλης Μηλιώνης, το πρώην χρυσό αγόρι της Hellas Power, στο Principote της Μυκόνου

Ο άνθρωπος που άλλαξε τα φώτα στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προφυλακίσθηκε γι’ αυτό κρίθηκε μεν ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση αλλά αφέθηκε ελεύθερος φέτος τον Φεβρουάριο με αναστολή της ποινής του και περιοριστικούς όρους απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση ο εισαγγελέας εφετών κ. Πεπόνης.

Κι αφού δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, ο κ. Μηλιώνης αποφάσισε να γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά του στην λατρεμένη του Μύκονο σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει πριν τρία χρόνια.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μάζεψε τους φίλους του στα θρυλικά Astra του Μπάμπη Πασάογλου, κλείνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα δύο καλύτερα τραπέζια με τίμημα άνω των 5.000 ευρώ!

Η παρέα διασκέδασε μέχρι τις πρώτες ώρες της αυγής, όταν και επέστρεψε στην βάση της, ένα εκπληκτικό συγκρότημα κατοικιών που σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν βρίσκεται στο Καλό Λιβάδι.

Ο εορτάζων πέρασε ένα δεκαήμερο περίπου στο νησί των ανέμων, απέφυγε όμως να μαζέψει την παρέα του σε κάποια από τις διάσημες παραλίες του νησιού, φοβούμενος τυχόν παπαράτσι.

Έτσι εθεάθη στον Πάνορμο την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, ενώ το ίδιο έπραξε και στο Nammos την επόμενη ημέρα.

Αυτή την φορά λένε οι πληροφορίες επέλεξε να κρατήσει κατά τι πιο χαμηλούς τόνους για τα γενέθλιά του, το κόστος των οποίων φέρεται να άγγιξε πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα συνεπής στις πληρωμές που έχουν να κάνουν με την προσωπική του ζωή και το glam lifestyle που πρεσβεύει ως γνήσιο golden boy.

Αντιθέτως, σε ότι αφορούσε τις πληρωμές της εταιρίας του προς την ΔΕΗ αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ασυνεπής, χωρίς προφανώς να νοιάζεται τότε για τις συνέπειες, ακόμη και όταν η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις.

Τότε φέρεται να έλεγε χαρακτηριστικά σε φίλους του ότι «εμένα δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς και δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθώ», όταν ένοιωθε ότι ήταν άτρωτος κυκλοφορώντας με θηριώδη SUV και Aston Martin.

Τελικά όχι μόνο συνελήφθη αλλά προφυλακίστηκε πριν αφεθεί ελεύθερος για να συνεχίσει την ζωή του, κουβαλώντας όμως για πάντα πάνω του ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Πολλοί λένε ότι ο κ. Βασίλης Μηλιώνης θα μπορούσε άνετα να είναι ο πρωταγωνιστής στο διάσημο μυθιστόρημα του Μπρεστ Ίστον-Έλις «Λιγότερο από το μηδέν».

Ένα βιβλίο που ξεδιπλώνει γλαφυρά μέσα από τις σελίδες του την ζωή των golden boys στη Νέα Υόρκη των 80s, όταν η Wall Street «ξέρναγε» καθημερινά νέους εκατομμυριούχους.

Ούτως η άλλως και ο ίδιος ξαφνικά ενέσκηψε στα της ενέργειας πριν από δέκα χρόνια, ως άλλο ένα χρυσό αγόρι με σπουδές στο εξωτερικό και προϋπηρεσία σε κάποιες μεγάλες εταιρίες.

Η περίπτωσή του είναι πράγματι μοναδική αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με το χρήμα της ΔΕΗ να ρέει στα ταμεία της Hellas Power, άρχισε να συμπεριφέρεται ως ένας «Κροίσος».

Τα περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε πριν συλληφθεί το 2012 άφησαν εποχή στους λεγόμενους κοσμικούς κύκλους, που έβλεπαν το νεαρό επιχειρηματία να συμπεριφέρεται ως δισεκατομμυριούχος.

Η φωτογραφία του ιδίου και της παρέας του να χαμογελάνε μέσα σε ένα ιδιωτικό lear jet, το οποίο τους πέταξε από το Μαϊάμι στις Μπαχάμες έγραψε κι αυτή την δική της ιστορία στο κεφάλαιο «η luxury ζωή του Βασίλη Μηλιώνη».

Σύμφωνα με τα όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο νεαρός διατηρούσε εντυπωσιακή κατοικία στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, στην οποία φιλοξενούσε φίλους του και την τότε σύντροφό του Σύλβια Παπαδάκη.

Κάποιοι αναρωτιόντουσαν πότε ο νεαρός Μηλιώνης πήγαινε στο γραφείο του, ενώ νεαρός επιχειρηματίας χαμηλού προφίλ από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θυμάται ακόμη την συνάντηση μαζί του.

«Είχε έρθει στο γραφείο μου για να με πείσει να συνεργαστεί ο όμιλος με την Hellas Power, αλλά κάτι πάνω του δεν με έπεισε ότι αυτό θα ήταν μια καλή κίνηση» έλεγε σε φίλους του όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα «κατορθώματα» του κ. Μηλιώνη.

Του ανθρώπου που εμφανιζόταν στο Κολωνάκι με Aston Martin ή Porsche Cayenne Turbo για να πιει καφέ με φίλους του και να συζητήσει το επόμενο ταξίδι του ή που θα διασκεδάσει το βράδυ.

Κάποιοι θυμούνται ότι σε ένα τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, επειδή βαριόταν την Μύκονο, έκλεισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εισιτήρια Α’ θέσης για τέσσερα άτομα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και διαμονή στο Four Seasons ξοδεύοντας πάνω από 7.000 ευρώ.

Το 2011 μένει πλέον σε διαμέρισμα της Ηρώδου Αττικού, για το οποίο πληρώνει 8.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα, κάτι όμως που δεν τον απασχολεί καθόλου.

Η συγκεκριμένη κατοικία ήταν μια ανάσα από την Πλατεία Κολωνακίου, εκεί που βρίσκεται το αγαπημένο του Rock ‘n’ Roll και μαζευόταν με τους φίλους του για να αποφασίσουν που θα πάνε να τα σπάσουν Σάββατο βράδυ.

Ήταν ένα τέτοιο Σάββατο βράδυ τον Οκτώβριο του 2012, που απόλαυσε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο πρώτο κεντρικό καναπέ του «Θάλασσα» περιστοιχισμένος από ευειδείς καλλονές και φίλους του.Το συγκρότημα κατοικιών στο Καλό Λιβάδι όπου έμεινε ο Βασίλης Μηλιώνης με την παρέα του

Στο τραπέζι του κυριαρχούσαν οι σαμπάνιες Cristal, οι βότκες Beluga και τα λουλούδια! Εκατοντάδες δίσκοι με γαρύφαλλα «εκτοξεύτηκαν» το συγκεκριμένο βράδυ στον Γιώργο Μαζωνάκη, εκτινάσσοντας τον λογαριασμό στα 80.000 ευρώ!

Κάτι που φυσικά δεν τον ένοιαζε αφού λεφτά υπήρχαν και ας μην ήταν δικά του, αλλά του ελληνικού δημοσίου, οπότε πρόβλημα ουδέν.

Η σύλληψή του λίγες εβδομάδες αργότερα, «τσαλάκωσε» για τα καλά την δημόσια εικόνα του επιχειρηματία που νόμιζε ότι θα ήταν για πάντα στο απυρόβλητο, ζώντας μια μυθική ζωή στην Ελλάδα της κρίσης.

Όμως όπως αποδείχτηκε μεταγενέστερα ούτε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό, άλλαξε πολλά πράγματα σε ότι είχε να κάνει με την δημόσια εικόνα του.

Μπορεί μόλις βγήκε να εξαφανίστηκε για λίγο και να σταμάτησε τις ηχηρές εξόδους, όμως τον Ιούλιο του 2014 ξαναχτύπησε, αυτή την φορά στη Μύκονο.

Κάλεσε τριάντα φίλους του, ξοδεύοντας για ένα τριήμερο 100.000 ευρώ, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά του στο νησί των ανέμων, όπου είχε νοικιάσει luxury βίλες για την διαμονή τους.

Οι φωτογραφίες με τον ίδιο να φοράει χρυσό ρολόι και την παρέα του να βουτάνε στο Καλό Λιβάδι, όπου είχε «κλείσει» πρώτη σειρά ξαπλώστρες για όλους, έγιναν για πολλοστή φορά αντικείμενο σχολιασμού.

Οι τυχεροί που έδωσαν το παρόν απόλαυσαν την φιλοξενία του κ. Μηλιώνη, ενώ οι ντόπιοι θυμούνται ακόμη τις δεκάδες μποτίλιες σαμπάνιας, βότκας και τεκίλας που στάλθηκαν από γνωστή κάβα του νησιού στις βίλες που είχε νοικιάσει ο Μηλιώνης, αλλά και τα θηριώδη τζιπ που είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις τους.

Τι του ευχήθηκαν οι φίλοι του εκείνο το «καυτό» τριήμερο;

Να μην μπει ποτέ ξανά στην φυλακή, κάτι που θα φανεί όταν εκδικαστεί η έφεση του κ Πεπόνη για το golden boy που «άλλαξε» κυριολεκτικά τα φώτα στην ΔΕΗ.    πηγή
epixirimatias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ