2017-07-20 23:30:32
Φωτογραφία για 5 πράγματα που θα συμβούν αν σταματήσουμε όλοι να τρώμε κρέας
Η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί ραγδαία στις ανεπτυγμένες χώρες εδώ και αρκετές δεκαετίες, αλλάζοντας πλήρως τις διατροφικές συνήθειες πολλών λαών.

Πέρα από τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία, η κατανάλωση κρέατος συνεπάγεται την χρήση πολλών πόρων για την εκτροφή ζώων, με αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Μπορεί να φαντάζει απόλυτα ουτοπικό, αλλά ας δούμε τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να τρώμε όλοι κρέας.

1. Θα υπήρχε λύση στο πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας

Η κτηνοτροφία απαιτεί τεράστιες ποσότητες ζωοτροφών. Το 97% της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους. Με 40 εκ. τόνους τροφίμων θα αντιμετωπίζονταν η παγκόσμια πείνα, που αφορά σχεδόν 850 εκ, ανθρώπους. Ποσότητα ελάχιστη, καθώς η 20πλάσια ποσότητα δημητριακών γίνεται ζωοτροφές.

2. Θα υπήρχε περισσότερη διαθέσιμη γη για τον αυξανόμενο πληθυσμό


Μεγάλες εκτάσεις παγκοσμίως έχουν μετατραπεί σε φάρμες, βοσκοτόπια και άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ενώ ακόμα περισσότερη γη καλλιεργείται για την παραγωγή ζωοτροφών.

3. Δισεκατομμύρια ζώων θα γλίτωναν από το να μεγαλώνουν υποφέροντας

Σε πολλές φάρμες τα ζώα μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες, μακριά από κάθε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τις συνήθειες τους. Δεν αντικρύζουν ήλιο, δεν αναπνέουν φρέσκο αέρα και δεν πατάνε σε χώμα ούτε μια φορά στη σύντομη ζωή τους όπου αναγκάζονται να περιορίζονται κινητικά για να παχαίνουν γρήγορα.

4. Ο κίνδυνος της ανθεκτικότητας στα αντιβιωτικά θα μειωθεί

Μεγαλώνοντας κατά χιλιάδες σε περιορισμένο χώρο, τα ζώα είναι εκτεθειμένα σε πληθώρα ασθενειών. Έτσι τους παρέχονται ισχυρά αντιβιωτικά ώστε να μην αρρωσταίνουν, αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο δημιουργίας μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιωτικά.

5. Το σύστημα υγείας θα δεχονταν λιγότερη καταπόνηση

Η παχυσαρκία σκοτώνει ανθρώπους. Η υπερκατανάλωση κρέατος έχει αυξήσει τα ποσοστά της δραματικά, ακόμα και σε παιδιά. Επιπτώσεις της κρεατοφαγείας επεκτείνονται επίσης σε αύξηση των καρκίνων καθώς και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Όλα αυτά αυξάνουν το κόστος περίθαλψης κατακόρυφα.
E-Daily.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν ξεχνώ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν ξεχνώ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ