2017-07-21 23:59:07
Φωτογραφία για Η ΦΙΦΑ βάζει το video στο πρωτάθλημα της Super League
Ένα βήμα προς την υλοποίηση της συμφωνίας Βασιλειάδη – FIFA αναμένεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη 26/7, οπότε θα παρουσιαστεί στις ΠΑΕ της Super League το video assistance referee. H παρουσίαση θα γίνει από τον Μαλτέζο, Μπιόρν Βασάλο, ο οποίος ηγείται το τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών. Στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30/6 οι εκπρόσωποι των υπερεθνικών θεσμών μιλώντας στο σώμα είχαν ανακοινώσει τη συνέχιση της επιτροπείας από τις FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και μετά την εκλογή διοίκησης της ΕΠΟ, ενώ όσον αφορά στη διαιτησία έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξαργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.

Την εισαγωγή στο πρωτάθλημα του video assistance referee είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, κατά τη συζήτηση του μίνι αθλητικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής στα τέλη Ιουνίου
. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 9/7 στη «Δημοκρατία» ο Βασιλειάδης είχε πει: «Πρέπει να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών. Η διαιτησία είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε ούτε να μένουμε άφωνοι ούτε άπραγοι. Και σε αυτό το κομμάτι βάλαμε τη FIFA και την UEFA στις συζητήσεις. Πετύχαμε να χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημά μας η χρήση βίντεο. Μπορεί να ξενερώνει λίγο η εικόνα, αλλά θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται επί ίσοις όροις. Με αυτόν τον τρόπο, ο φίλαθλος θα βλέπει τον καλύτερο ή τον πιο τυχερό να κερδίζει και δεν θα φοβάται ότι το παιχνίδι είναι στημένο…» Το video assistance referee έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε διάφορα τουρνουά της FIFA και πειραματικά σε ομοσπονδίες που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση. Το video χρησιμοποιείται με πρωτοβουλία του διαιτητή όταν έχει αμφιβολία για τα γκολ που που σημειώνονται για το αν είναι ή όχι πέναλτι μία φάση, για τις φάσεις που φέρουν απευθείας κόκκινη κάρτα και για τις λάθος κάρτες σε ποδοσφαιριστές. Aπό τις αντιδράσεις των ΠΑΕ θα κριθεί εν πολλοίς αν θα εφαρμοστεί στο αμέσως επόμενο πρωτάθλημα. Ο Βασάλο θα έχει συναντήσεις με την ΕΠΟ, τις ΠΑΕ της Super League, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την ΚΕΔ, με στόχο να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ.

Πηγή: soccerplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ