2017-07-23 12:09:20
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Για κύκλους της Δικαιοσύνης οι οποίοι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής». «Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του», αναφέρει, μιλώντας στην ''Real News''.

Σχετικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στο νομοσχέδιό του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ από τη Ν.Δ., η οποία κάνει λόγο για προσλήψεις χωρίς κανένα ορθολογικό κριτήριο, οι θεσμοί, ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης θεωρεί ότι «πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα στον βωμό της αντικυβερνητικής προπαγάνδας» και ότι: «Οι δεξιές και συντηρητικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης μιλούν για ρουσφέτια, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και αθρόες προσλήψεις, όλα αυτά δηλαδή που χαρακτήριζαν την πολιτική τους επί δεκαετίες. Ονομάζουν ρουσφέτια την εξασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, τη δυνατότητα παροχής κινήτρων σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους για γιατρούς και εκπαιδευτικούς ή την πρόβλεψη δαπανών μετακίνησης για τα περιφερειακά δημοτικά θέατρα».


Εκτιμά δε ότι οι θεσμοί δεν θα έχουν πρόβλημα με διατάξεις του «νομοσχεδίου - σκούπα», καθώς, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, αρκετές  από τις  διατάξεις ήταν γνωστές στους θεσμούς από την περίοδο που υπουργός ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους, καταθέτουν τα αιτήματα τους για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, ενώ έχουν συνάψει για το μεσοδιάστημα νέες συμβάσεις εργασίας μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του αποτελεσμάτων του διαγωνισμού», ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στον χρόνο που προβλέπεται.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι πρόθεσή της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», είπε, «δείχνοντας» προς το φθινόπωρο του 2019.

Η κυβέρνηση επιμένει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, ωστόσο αυτή αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «μία μόνο αλλαγή από ένα σύνολο θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε και αφορούν τον Καλλικράτη. Δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε αποσπασματικά. Μελετούμε ταυτόχρονα το θέμα των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, του ρόλου τους στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, των οικονομικών τους, των σχέσεών τους με τη κεντρική εξουσία».

Για το θέμα της συνέχισης ή μη της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι: «Όταν εκλείψουν οι ειδικές συνθήκες που οδήγησαν στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, θα το καταλάβετε».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ