2017-07-23 19:30:16
Φωτογραφία για Επιτέλους, ξύπνησε η Μέρκελ, αναθεωρεί με Τουρκία και απειλεί
Έσπασε το σκοινί στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, με το Βερολίνο να αντιδρά σοβαρά, επιτέλους, στις συνεχόμενες προκλήσεις του Ερντογάν, τις οποίες η γερμανική πλευρά ανεχόταν επί μακρόν και μάλιστα προσπαθούσε να κατευνάσει. Φαίνεται όμως ότι όλα αλλάζουν… 

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία και θα αποφασίσει τι θα κάνει. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σύλληψη των τεσσάρων ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην άθλια τουρκική στάση στο θέμα του Ιντσιρλίκ και του Ικονίου. 

Φαίνεται βέβαια, ότι η Γερμανία «τρελάθηκε» μόλις υπήρξαν πληροφορίες ότι η Άγκυρα έχει θέσει υπό στενή επιτήρηση κορυφαίες γερμανικές επιχειρήσεις επικαλούμενη πληροφορίες ότι τις για σχέσεις με το δίκτυο των πραξικοπηματιών, το οποίο στη συνέχεια διέψευσε!

Το «defence-point.gr», έχει εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει ότι ο Ερντογάν δεν αντιλαμβάνεται άλλη γλώσσα από αυτή της ισχύος και αν θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να τη συνετίσει, θα πρέπει κυριολεκτικά να απειλήσει αρχικά αλλά να είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία, η οποία εάν θέλει, δικαιούται να συνεχίσει την επιστροφή της στον ισλαμικό μεσαίωνα. 


Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη για λόγους πολιτισμικούς και δεν έχει θέση και στο ΝΑΤΟ, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι προκλήσεις ξέφυγαν εντελώς, με την αποκάλυψη των στρατιωτικών βάσεων των Αμερικανών στη Βόρεια Συρία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των δυνάμεων εκεί. 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτό θα αρκούσε για να προκαλέσει ακόμα και διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Η συγκυρία προσφέρεται για από κοινού αντιμετώπιση της απειλής που συνιστά για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την περιφερειακή ασφάλεια η Τουρκία και δεν θα πρέπει να χαθεί. Επιτέλους, ας σταματήσουν αυτοί που πρέπει, να τρέφουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.
πηγή
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ