2017-07-30 17:27:08
Φωτογραφία για 4 +1 μυστικά για να κρύψεις όμορφα τις ρυτίδες
Καθιστική ζωή, αϋπνία, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, στρες, ανθυγιεινές συνήθειες, ακόμα και ξαφνική απώλεια

βάρους είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν την όψη του δέρματος μας και σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου ευνοούν την εμφάνιση ενός εκ των μεγαλύτερων εχθρών μας, των ρυτίδων.

Προϊόντα περιποίησης και σχετικές θεραπείες μπορούν σίγουρα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα και να μας χαρίσουν ένα λαμπερό και απαλό δέρμα που ακτινοβολεί ζωντάνια και σφριγηλότητα.

Παρόλα αυτά, εμείς διαρκώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μυστικά ομορφιάς που θα καταπολεμήσουν τη γήρανση μας και θα τονώσουν ταυτόχρονα την αυτοπεποίθηση μας, ακόμα κι αν αυτά δημιουργούν απλά ένα τέλειο οπτικό εφέ.

Πέντε από τα βασικότερα μυστικά, που υπόσχονται να καλύψουν τις ενοχλητικές ρυτίδες στο πρόσωπο σχετίζονται με το μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα τις τεχνικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα εκάστοτε καλλυντικά, ώστε να καμουφλάρουν τις γραμμές του χρόνου.


Νο 1. Ξεκινήστε το μακιγιάζ απλώνοντας την ενυδατική σας κρέμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να «εξαφανίσετε» τις ρυτίδες είναι να τις ενυδατώσετε και η ενυδάτωση δεν αφορά μόνο το εξωτερικό μας, δηλαδή την επιφάνεια του δέρματος μας, αλλά και αυτή του ίδιου του οργανισμού. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν το μακιγιάζ στο πρόσωπο σας, φορέστε οπωσδήποτε την ενυδατική σας κρέμα και δώστε έμφαση στα σημεία με ρυτίδες, αλλά φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά αρκετή ποσότητα νερού. Φορέστε την ενυδατική σας κρέμα επίσης μετά από κάθε καθαρισμό του προσώπου σας. Αν είστε πάνω από 40, συνδυάστε την κρέμα με κατάλληλο σέρουμ με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ και αντηλιακό προσώπου.

Νο 2. Προτιμήστε ένα primer με σιλικόνη.

Είναι η βάση για το make up, το προϊόν που προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί το make up και να έχει διάρκεια. Θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε αυτό με την προσθήκη σιλικόνης, καθώς το συστατικό αυτό προσφέρει άμεση διόρθωση των ρυτίδων και δίνει μεταξένια υφή. Το primer με σιλικόνη γεμίζει τους πόρους και δημιουργεί ένα λείο καμβά για το foundation, αρκεί να εφαρμόζεται με ταμποναριστές κινήσεις είτε με τα δάχτυλα των χεριών σας είτε με ένα μικρό πινέλο . Το primer με σιλικόνη μπορεί να φορεθεί και μόνο του στο πρόσωπο.

shutterstock

Νο 3. Χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα foundation.

Το γεγονός ότι στο πρόσωπο σας έχουν κάνει αισθητή την εμφάνιση τους κάποιες ρυτίδες δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράτε μεγαλύτερη ποσότητα από το foundation σας ή ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι περισσότερο καλυπτικά άρα και παχύρρευστα. Και αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εντελώς αντίστροφα, θα τις τονίσει δηλαδή αντί να τις καμουφλάρει. Προτιμήστε μια light ή medium κάλυψη και εφαρμόστε το foundation με νωπό σφουγγαράκι.

Νο 4. Βγάλτε την πούδρα από τη λίστα με τα must προϊόντα.

Ακόμη κι αν συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε την πούδρα πάντοτε μετά από κάθε μακιγιάζ, προκειμένου να σταθεροποιήσετε όλα τα προϊόντα στο δέρμα σας και να δώσετε την ομοιομορφία που χρειάζεται, ίσως είναι η ώρα να την αποχωριστείτε. Η πούδρα έχει την τάση να εισχωρεί στις ρυτίδες και να κάνει το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Αν δεν αισθάνεστε άνετα χωρίς τη χρήση της, τουλάχιστον αποφύγετε την εφαρμογή της στις περιοχές του προσώπου που εμφανίζουν τα σημάδια αυτά του χρόνου.

Νο 5. Φωτίστε τα ζυγωματικά σας.

Ενα τρικ που αποσπά την προσοχή των συνομιλητών σας από τις ρυτίδες είναι η εφαρμογή του highlighter στην περιοχή των ζυγωματικών. Προτιμήστε ένα προϊόν με κρεμώδη υφή και απλώστε το με τα δάχτυλα ή με πινέλο για ένα πιο διακριτικό, αιθέριο look. Το highlighter αντανακλά το φως και δίνει λάμψη υγείας στο πρόσωπο.   πηγή
epixirimatias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ