2017-07-30 18:28:03
Φωτογραφία για ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΤΟ «ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ» ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
Το «κατενάτσιο» έναντι των πιστωτών διατηρεί την αβεβαιότητα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε ότι η παραπάνω άποψη εκφράζει τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας κατέστησε αναγκαία τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού πολιτικού προγράμματος για την επόμενη περίοδο, το οποίο θα προσδιορίζει τις προτεραιότητες και τον χρόνο υλοποίησης αυτών.

Σχετικά με την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους δανεισμού και η επαναφορά της χώρας σε μία κανονικότητα.

Όσον αφορά το αίτημα του ΔΝΤ για τη διεξαγωγή νέων stress tests στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «υπάρχουν προγραμματισμένα τεστ ελέγχου το 2018». «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, κάτι που καμιά φορά το ΔΝΤ έχει την τάση να το ξεχνάει» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα των δαπανών, επεσήμανε ότι στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση της σπατάλης και όχι η περικοπή αποτελεσματικών και κοινωνικά ωφέλιμων δαπανών.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ